Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Best of bugyuta: webkaméleon

2008.01.19. 11:13 | webszemét | 18 komment

Címkék: a hét webdizájnere

Az utóbbi idők legbugyutább, és egyben legszemtelenebb sufni dizájn oldalával találkoztam minap. Valaki egy korábbi kommentben javasolta, hogy érdemes néha az AdSense hirdetésekre kattintani, sok érdekességet lehet találni. Megláttam a szót: webkaméleon, és nem tudtam nem kattintani:)

A Webkaméleon oldalára érve először azt hittem, valami gyerekeknek szóló, vidám, szórakoztató dologról van szó, az esőerdős fíling, a bambusznád kerettel, az élénk színekkel, és a játékboltban árult színes gumilabdákat idéző ultra gáz menü mind arra engedett következtetni, hogy itt bizony nem lehet szó túl komoly dologról. Pedig de! Mármint szerinte. Minden idők legborzasztóbb legröhejesebb menüje csak a bevezetés volt a végzetes elszörnyülködéshez vezető rögös úton. Kicsit mélyebbre ásva jól hangzó ajánlatokkal bombázza a fejlesztő a jól hangzó mókás név alapján odatévedt júzert. Havi 5521 plusz áfáért lehet saját honlapunk. Nem is rossz. Mármint az egyszeri laikus júzer számára. Na akkor boncolgassuk kicsit!

Kapunk ezért a pénzért egy picit meghekkelt (vagy se) Joomla! sablont, egy domént, kici occó tájhejet, emailt, blablabla. A lényeg azonban! Júzer részéről NÓ belenyulkálás, JESZ hűségnyilatkozat. (muhaha!) A drága ember 7000 plusz áfáért (per hó, nem tom hogyan, de per hó) majd összeálítja neked az összeálítandót, legfeljebb 1 flekk erejéig. Azért egy Ctrl+C-Ctrl+V akcióért nem is rossz suska. Ha kiszámoljuk tehát, két éves elkötelezettség mellett lehet egy szar weboldalunk cakk-pakk, nagyjából 200.000 bruttó jó magyar valutáért. Van viszont tovább is. Megnéztem a 3-as csomagot, és majdnem leestem a székről. Havi 55e plusz áfáért (!) olyan csomag jár, amihez ad fórumot, meg képgalériát is, meg szok occo tájhejet így potom másfél millért lehet szar weboldalunk...(ebben nincs benne az a lehetőség, hogy átfirkálja a gyári sablont, az további 90e plusz áfa.) És ez nem a legnagyobb csomag! Oda már árat se írt. Hát képzelem...Viszi a lakást, meg a kocsit? Vagy csak jelzálog? Vagy hogy?

Nem szeretnék különesebb itéletet mondani, ezt meghagyom a kommentelőknek, de az a szörnyű gyanúm, a jónak tűnő (de nagyon nem az) árképzéssel, és a laikus számára szórakoztatónak tűnő dizájnnal sok embert be tud hálózni ez a hüllő (miért nem webpók a neve, sokkal jobban hangzana most ez a mondat?). Ha elég ügyes, és jó sok emberre tud rátukmálni egy hűségnyilatkozatot (még mindig muhaha!) még Té csoport is lehet belőle...

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr29303079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2008.01.19. 12:05:59

még jobb lenne, ha írnál egy tényleg jót is, hogy lássuk: pl. hűségnyilatkozat nélkül egy hozzá nem értőnek (tehát aki még a statikus HTML kódot se tudja maga összerakni) mit lehet kapni (tegyük fel, hogy saját domain kell), és mennyiért.

mark renton 2008.01.19. 12:16:54

a post kinnvan az index cimoldalan, ennel jobb ingyenreklamot el se tudok kepzelni. eddig a kutya se hallott rola, de mostantol csak ugy dolnek majd az anyagiak. szerintem te vagy a kameleon

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.19. 12:28:45

Igen, mark renton, én vagyok a kaméleon. Meg a többi száz is, akiről írtam. Indexnek hála, havonta 2-3 naponta kint vagyok a főoldalon, de ez gondolom nem érdekel.

is: csak azért nem tettem ki ellenpéldát, mert ez pont nem a reklám helye. Nem akarok senkit ingyen ügyfelekhez juttatni. Aki weboldalt akar, és okos, az idejön, tanul mások kárából, levonja a konzekvenciákat, és a rendkívül értékes információk birtokában nyakába veszi a guglét.

Mukka · http://pozor.hu 2008.01.19. 12:30:44

Ok a kameleon az kameleon, de nekem nagyon Suse Linuxos logohoz hasonul.
www.oss4you.de/images/opensuse.jpg

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.19. 12:31:25

havonta 2-3 naponta = 2-3 naponta

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.19. 12:32:50

basszus, ez könnyen lehet, hogy az. plusz egy kis fotosop

leander · http://napielet.hu/ 2008.01.19. 13:13:51

Itt eg másik kaméleon, ez is elég tré, ahhot képest, hogy mit hirdet magáról:
www.kameleon-dizajn.hu/index.html

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.19. 13:31:31

szvsz a két kaméleont azért nem is lehet egy napon emlegetni. láttam jobbat, de azért a refik között van pár egész jó anyag

cukorfalat 2008.01.19. 13:38:52

leander:
ez a kameleon dizajn erdekes, a jobb also sarokban levo logojuk stilusaval az1990-es evek legelejen lehetett talalkozni idehaza. Csucsara allitott négyzet, rajta keresztben alul savban felirat, vonalkazott hatter, egyszinu vonalas rajzolat. Tiszta retro filing, a dizajneruk nem ma kezdte. Ez meg jot is jelenthet.

Kula bácsi 2008.01.19. 13:51:20

Láthatólag nyomdai munkákkal indultak, azért olyan a logó meg a cmyk jel, ami nem biztos hogy jót jelent webdesign szempontjából,.

leander · http://napielet.hu/ 2008.01.19. 14:09:25

Ez is az ő munkájuk:
basahalom.blog.hu/2008/01/18/a_modem_titkai
Egyébként önkormányzatközeli debreceni cég, az egyik tulajdonosa Rácz Róbert országgyűlési képviselő, a hajdú-bihari megyei önkormányzat elnöke, ő hajtja fel a munkákat. De ez nem is lényeges.

utyipityu 2008.01.19. 14:34:48

Szerintem sem jó a kaméleonos oldal, de nem értem miért kell ebben az országban mindent fikázni...

"webes fikázda"...szánalmasan primitív ez a stílus, sokkal inkább buta, mint azok az oldalak amikről itt fröcsögnek a nagyon jó "szakemberek".

is 2008.01.19. 14:53:59

nem névvel, hanem hogy pl.: olyankor kér el a faszi havi 7000-et, amikor x-ért ingyen tárhely+wysiwyg editor+100 e-mail+korlátlan aldomain van minden utcasarkon (ez teljesen hasból van)

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.19. 15:48:03

utyipityu, ez egy ilyen blog. ha nem felel meg a te igényeidnek, nyilván legközelebb inkább könyvtárba mész:)

EarlD 2008.01.19. 16:54:55

utyipityu: jobb, mintha a tökéletes érzéketlenség uralkodna el. A toleranciának főleg ott van jelentősége, ahol az alapszint is normális XY területen. De amíg ilyen mértékben burjánzik a tudatlanság, az igénytelenség, és a gerinctelenség, addig elég komoly létjogosultsága van a fikázásnak is.

Egy ilyen oldalt látva, mint ez a kaméleonos, ahol az illető önmaga is egy dilettáns f*sz, de ráadásul a felhasználókat szándékosan és rosszindulatúan átbassza, és kihasználja - én nem örülnék, ha ez csak úgy szó nélkül maradna, és bárgyún vigyorognánk a tolerancia vagy a közöny jegyében. Igenis, legyen (legalább) fikázva! Akkor is, ha csak egy a sok közül.

whito 2008.01.19. 18:13:34

utyipityu: egy valamiben igazat adok neked, nagy divat manapság a fikázás, és lássuk be, hogy a blogok 95%-a nem más, mint mások fikázása. Általánosságban utálom a webkettőpontnullás megmondó blogokat és általánosságban a blog műfajt károsnak tartom, mert sok a dilettáns, elvakult, habzó szájú blogger.Bár ennek ellentmont, hogy én ennek a blognak többé kevésbé rendszeres követője vagyok, mert valamennyire rálátok a területre amiről itt szó van.
Amiért viszont van létjogosultsága ennek szerintem az az, hogy a szakmai dilettánsokat vagy kontárokat pellengérre állítsa. Ebben a szakmában (webdesign, webfejlesztés, stb.) elég sok az önjelölt dizájner, fejlesztő, aki elolvasott egy "Webdesign for Dummies" könyvet, letöltött egy "1001 Funny Cliparts Collection" CD image-et és másnap nekiáll pénzért hómpédzseket gyártani, mert ő most már szakember és megteheti. Se szeri se száma az ilyeneknek. Egyrészt ez káros a szakmának is, azok számára, akik valódi és képzett szakemberek, másrészt káros a vevő számára is. Azaz egy ez becsapás, átverés, kontárság. Ezért van létjogosultsága.

És lássuk be ez is egyfajta kritika. A kritikának mint műfajnak évszázados hagyományai vannak, csak régen nem voltak netes blogok és nyomtatott sajtóban jelentek meg, de mindig is volt. Kritizáltak színészeket, színdarabokat, szórakozó helyeket, éttermeket, könyveket, stb. Tehát a fikázás akár egy régi publicisztikai műfaj is.

preludium 2008.01.20. 20:30:47

Ha joomla akkor nem kéne az oldal alján kinn legyen A Joomla! szöveg?
Javítsatok ki ha tévedek...

Az egyszeri Juhász · http://akol.blog.hu 2008.02.05. 14:02:03

Üssetek, de nekem tetszett a webkaméleon layoutja.

Emlékszel, hogy egyszer belekötöttél egy hasonló, bár sokkal gagyibban kinéző, oldal ajánlataiba, és lefikáztad az áraikat? Akkor érdekes módon, ide sereglett mindenféle ember, és a végén még téged kiáltottak ki genyának. Most meglepő módon nem ez történt.

Mindenesetre, ez a kaméleonos dolog, legalább néz ki valahogy. szerintem.

Kapitalizmusban, meg annyit lehet kérni egy szolgáltatásért, amennyit fizetnek.
süti beállítások módosítása