Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

BSA-t a Centrum parkolónak!!!

2008.02.23. 18:54 | webszemét | 37 komment

Címkék: centrum parkoló

Basszus, annyi levelet kapok centrum ügyben, hogy hihetetlen...
Eddig hárman jelentették fel, lassan írnom kell egy sablon mélt, amiben benne van a post linkje, amiben tárgyalom a Centrum parkoló társaság botrányos, már-már közveszélyes honlapját. Charybdis nevű kedves kommentelőnk annyira a szívére vette a dolgot, hogy nyomozni kezdett, és rá is lelt ennek az amúgy nem létező honlapnak (több kommentelő egyszerűen csak annyit nyilatkozott, "márpedig ilyen weblap nincs") a gyártóját, a medzsik szolúsöns hángöri nevű céget, aki egyébként ősi román cég. Vagy nem tom... A román domén, és a román zászló némileg ellentmond a "hungary"-nak...

De nem ez a lényeg bazmeg! Az a lényeg, hogy akkora idióták ülnek a centrumnál, hogy képesek a hatályos jogszabályokat egy non-commercial liszenszes programmal pédéefkonvertelni, és azt nyilvánosságra hozni!



Van, ami ezt tudná überelni esetleg Centrum ügyben? Aligha... Amíg le nem kaparják a kérdéses PDF doksit, az alábbi linken megtekinthető, a szóban forgó program fejlesztői pedig nyilván komolyan gondolják az alábbi sorokat:
The software is free ONLY for personal and noncommercial use. Anyone who wishes to use the software for business and commerce should purchase PDF4U family products.
magyarra fordítva, otthon jáccá vele kisgyerek, vagy vedd meg! Aki ezek után még hisz a Centrum parkoló társaság legitimitásában, nézegesse a korábban már nyilvánosságra hozott, és a cikk elején említett weblapjukat, az élmény örökre fog szólni...


UPDATE: Mielőtt pálcát törnétek felettem, EarlD látja jól a helyzetet, aki nem érti az "ősi román...." kifejezést, olvasson több Homárt, ez ugyanis valóban csak egy vicces szófordulat, sem a románokkal, de legeslegfőleg az erdélyi magyarokkal nincs semmi problémám, sőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr27351656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.02.23. 19:01:02

mondjuk a kontakt oldalig eljuthattál volna, a zászló meg nyelvváltó. de a lényeg a centrum, az meg kaki :)

gravy_t 2008.02.23. 19:29:48

váááhháháháháááá balf*szok

Balage 2008.02.23. 20:11:12

Azt meg már ne is említsük, mennyire szánalmas 2008-ban olyan doksit publikálni, ahol az ő-k hullámosak. az ű-k pedig kalaposak...

bence 2008.02.23. 20:26:31

lego,
b+ állítsad már le magadat. kis szpemmer k.csög.

whito 2008.02.23. 20:53:59

Kis tájékozatlan. Olyanról nem hallottál, hogy egy multicégnek egy országban levő helyi képviselete az országról viseli a nevét?
Pl. Oracle Hungary, IBM Hungary, HP Hungary, Microsoft Hungary. Híres magyar cégek. (?)
Román cég már nem is lehet multi?

whito 2008.02.23. 20:57:18

Mielőtt valaki belekötne, természetesen az általam említett cégek közül néhány nem Hungary hanem Magyarország

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.02.23. 21:01:48

őszintén, te mire számítottál ezektől? mert én kb. ilyesmire, de lehet hogy túl pesszimista vagyok (:

Porcelán az elefántboltban 2008.02.23. 21:02:52

Le kéne már szokni arról, hogy folyton lerománozzuk az erdélyi magyarokat.
Egyébként még az is lehet, hogy adókerülő magyarországi magyar cég vagy valami vegyesvállalkozás. Szerintem ideje megbarátkozni a szlovák és román bejegyzésű "magyar" cégekkel. Pl. Cool TV, ami újabban "román" lett.

A Centrum Kft-nek meg faszkorbács, mert több milliárdos profitból már vérprofi honlapra is futhatná, nemtom mi a farkat spórolásznak pár tízezer forintokat.

EarlD 2008.02.23. 22:15:48

A lerománozás szerintem csak egy vicces szófordulat, ami épp ide vágott, főleg a Homáron megy az "ősi román szokás"-ozás a kommentelők között.

Egyébként magyarul is megvannak a www.magicsolutions.hu/ címen, csak úgy próbaképpen beírtam, mielőtt a kontakt menüt kipróbáltam volna a román oldalon. Namármost, ha vki megfigyeli: a magyar oldalon a Magic Solutions Romania-ra linkelnek a jobb felső sarokban, a román oldalon pedig a Magic Solutions Hungary-ra.
Az adott magyar vagy román oldalon ez tehát nem cégnévként van feltüntetve, hanem csak egy link a másik országbeli irodájuk honlapjához. A cég neve szimplán Magic Solutions, csak ők ezt nem tették első látásra egyértelművé egyik honlapjukon sem. Dizájnilag kicsit gyengék.

Ez persze mit sem von le a Centrum parkoló honlapjának "értékéből", de legközelebb jobban odafigyelni, kedves webszemét! :)

EarlD 2008.02.23. 22:30:05

Kis helyesbítés az előzőhöz: a Magic Solutions nem csak dizájnban gyenge, és nem kicsit. Végülis ami a honlapjukon található, az mind gagyi, akár a megjelenést, akár a munkáikat, akár a helyesírást nézzük (mondjuk angol nyelven, románul nem tudok). A "galery"-jükben szép kis bemutatót tartanak abból, hogy mit hogyan _nem_ érdemes kitenni a leendő ügyfelek orra elé. :))

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.23. 22:33:30

A Magic Solutionst illetően, a post témája nem e cég volt, azt csak megemlítettem, mint apróság, a hangsúly a Centrum szánalmas pédéefkreálásán van, így nem nagyon jártam körbe a szóban forgó problémát... majd legközelebb jobban figyelek ;)

EarlD 2008.02.23. 22:59:39

webszemét: rendben, értem. Én is csak megemlítettem! :) A Centrumot sztem nem lehet elégszer hangsúlyozni, annyira súlyos a honlapjuk. A PDF kreálás is elég érdekes, de ha a honlapjuk ilyen, akkor ezen már annyira nem is tudok fennakadni. Nyilvánvalóan semmi közük semmilyen számítástechnikai dologhoz, legyen az akár digitális fényképezőgép (az utcákat járó alkalmazottaik jobban értenek sztem hozzá), PDF gyártás, vagy céges honlap.

Valószínűleg egy tévét sem tudnak bekapcsolni, és ahogy megyünk feljebb a céges hierarchiában, annál sötétebb emberekbe botlunk. A vezetőség már olyan szinten lehet, hogy ügyvédekkel vásároltatnak be hétvégére, és magnókazettáról hallgatják a Fásy mulató felvételeit, miközben a kandallóba húszezresekkel gyújtanak be. Nem is ebben a világban élnek.

Visszatérve a PDF gyártásra, pontosan ugyanezt láttam korábban egy másik cégnél is, az egy hangszerbolt volt, aki a kereskedelmi árlistáit szintén egy non-commercial programmal csinálja, majd teszi ki a honlapjára. Az nagyjából hasonló okok miatt szúrta a szemem, ti. egyébként a cég vezetője olyan bizniszmen, aki erősen profitorientált, komolyan védi a saját piaci részeit, az általa forgalmazott márkákat, forgalmazási jogokat, névhasználatot, stb. Ha tőle megpróbálnak nyúlni, akkor fennhangon veri a nyálát minden létező fórumon. Ezek után pedig illegális módon használt programmal csinálják az árlistát.

De cseppet sem kurvára égő dolog, hogy az árlistái utolsó oldalán az alábbi szöveg olvasható: "This document was created with Win2PDF available at XY.com.
The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only." :)

Fedup Sári 2008.02.23. 23:02:29

Ugye a BSA is csak egy ilyen szófordulat, nincs nekik ehhez semmi közük... viszont, a PDF Bean Inc. figyelmét felhívtad már a centrum jogsértésére? Ha nem, rajta, hátha tényleg érdekli őket a dolog.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.23. 23:08:42

Így van Sári, a BSA is egy szófordulat, mivel tudjuk mivel foglalkoznak, ezért jól hangzik ez így egyben:))
A levél amugy fog menni mindenképp, már csak azért is, hogy egyszer az életben a Centrum a f*sz megfelelő végére kerüljön:))))
Meg is van írva, csak még átnézetem egy barátommal, mert az angolom kicsit hiányos...

Porcelán az elefántboltban 2008.02.23. 23:19:25

"A román domén, és a román zászló némileg ellentmond a "hungary"-nak..."

Én erre reagáltam, ebbe elég nehéz a homáros ősi románozást belemagyarázni.

A Centrum meg majd úgyis behajtja ügyfelein az esetleges büntetést. Nem gondolja senki komolyan, hogy majd kevesebb zsét visznek haza a tulajok, ugye nem? És különben is mit tehetsz, máshol parkolsz? Ennyit a szabad versenyről, a szabad választásról és a piac szabályozó erejéről. Grrrrrrr.

dinoszaurusz 2008.02.23. 23:42:42

A PDF Bean Inc. nem tagja a BSA-nak. Következésképp a BSA nem fog fellépni az ügyben.

Netuddki. 2008.02.24. 00:39:51

Tényleg elég lúzer aki a PDF Bean szoftvert használja, nem a Sourceforge-os PDFCreator-t. Az ugyanis GPL-es, és a célnak ugyanúgy megfelel. :-P

Netuddki. 2008.02.24. 00:41:51

Vagy az Openoffice.org-ot. Mert az m$ office nem tud PDF-et gyártani.
Hehe, lehet, hogy az m$ officeot is lopták? Akkor még mehet a BSA. :-P

hecike 2008.02.24. 01:55:21

"nemtom mi a farkat spórolásznak pár tízezer forintokat."

-- miért? ba'meg mert a lóvét lefölözi d'msky és bandája, azé

szted a rendszergyirnó centruméknál milliomos? biztos vagyok benne, hogy saját notebookján melózik a szerencsétlen. gondolod hogy egy fillért is a cégben hagynak faszpaprikás gábor és csürhéje. hagyámáá!!

EarlD 2008.02.24. 02:30:27

buborek: "A román domén, és a román zászló némileg ellentmond a "hungary"-nak..." - oké, akkor félreértettem, én aszittem, az ősi románozósra reagáltál.

Egyébként webszemétnek ettől függetlenül igaza volt, nem illik össze a román zászló, román domain-en egy XY Hungary nevű céggel. Akkor sem, ha a céget tényleg magyarok viszik. Ez nem nemzeti kérdés, és nem kell rajta megsértődni, mert senki sem a romániai magyarokat fikázta vele. A cég balfasz módon történő névválasztására és internetes megjelenésére vonatkozott... volna.

De mint utólag kiderült, ez is csak félreértésből adódott, mert csak felületesen futotta át az említett honlapot. A cég pedig önmagában helyesen járt el, az oldalelrendezés alapvető hibái mellett, a román zászló nyelvválasztó lett volna, a hungary pedig a magyar irodára mutató link.

Mi a tanulság mindebből? Semmi. Én is félreértettem az egészet... :DDD Aki meg nem ért hozzá, az ne csináljon vebódalt, mert csak a sok félreértés lesz belőle. Így jutunk el a centrumparkolótól egy nemzeti kulturális kérdéshez, tök fölöslegesen.

BZL 2008.02.24. 02:39:38

"A lerománozás szerintem csak egy vicces szófordulat, ami épp ide vágott, főleg a Homáron megy az "ősi román szokás"-ozás a kommentelők között."

Már hogy ne érteném ezt a vidám, kedves szófordulatot. Viszont ne legyünk restek használni gazdag anyanyelvünk más hasonló kifejezéseit sem, úgy mint "koszos cigány", "mocskos zsidó", esetleg "rohadt nigger" !
Hagy nevessenek szívből és őszintén más népek is !

Ez most komoly hogy a Homár hülyegyerekeitől kellene magyarul tanulnom !?
(Akinek nem inge ... és egyébként magyar-magyar vagyok)

EarlD 2008.02.24. 02:44:18

kovi1970: időnként elolvasod a saját hozzászólásaidat? Azért ott is elég nagy kavarodás lehet a fogalmak, nevek és mindezek egymáshoz fűződő viszonyának a terén! :)) Gondold át.

Egyébként szerintem is fel kell nyomni a centrumot a szoftvergyártónál. Nem mintha kitörne a világháború tőle, de azért "csak azért". Hogy legyen 1 rossz félórájuk, amikor tényleg őket basztatja valaki végre. Komolyabb, anyagi következménye nyilván úgysem lesz, egy kis szoftveres cég nem fog időt és energiát ölni egy hozzá képest még mindig nagy magyar cég elleni perbe.

A centrum meg majd keres másik ingyé pdf-konvertálót. Feltéve, hogy megértik az angol szöveget, és utána fel is fogják a probléma mibenlétét. Ez ugye mindig kérdéses az ilyeneknél... :)

EarlD 2008.02.24. 03:02:37

BZL: senki nem kényszerített, hogy innen tanulj bármit is. Mi a probléma?
Aki nem érti, annak le lett írva, hogy ez egy netes, szűkebb körben előforduló szófordulat - pont azért, mert nem kell komolyan venni. Aki érti, az meg eleve tudta, és nem is vette komolyan.

Mellesleg aki nem értette, annak fel sem tűnt sztem. De semmiképpen nincs egy súlyban a "koszos cigánnyal", a "mocskos zsidóval" vagy a "rohadt niggerrel". Ha szerinted igen, akkor inkább nálad van valami gond. Esetleg olvasd el az eredeti post-ot is, hátha megérted, hogy egyáltalán miről volt szó. De konkrétan nem itt kéne erkölcscsőszködnöd, és főleg nem ilyen mondvacsinált álproblémákkal.

Mondhatnám úgy is, hogy egy jelentéktelen szófordulatot a kelleténél többre értékelni és ideológiai kérdést kreálni belőle ősi román szokás.

csebzon 2008.02.24. 06:36:28

há, lol. Utca közepén parkolóotomata, a nyito oldal meg flash :) nem hittem a szememnek. Ehez kellett az engine :D

amondó (törölt) 2008.02.24. 07:12:58

a románozás kurvára nem vicces szófordulat. egyszer talán valakiknek vicces lehetett, de hogy minden fórumba belerománozik valaki, az már szánalmas.

és pdf készítésére simán van nyílt forráskódú mindenféle felhasználásra ingyenes program is: www.pdfforge.org/products/pdfcreator

grigorij (törölt) 2008.02.24. 08:34:38

Most miről megy pontosan a vita? Hogy egy fsz cég nem regisztrált programmal készít PDF-et? Vagy lopottal?
Nem pontosan értem, a hsz-ekbő pedig inkább valami más jön át...
Legaláb féltucat freeware PDF-printer alkalmazás létezik, amely nem csak magán, hanem üzleti felhasználása is engedélyezett!

Netuddki. 2008.02.24. 10:24:36

EarlD 2008.02.24. 02:44:18
Lassan írom, hogy Te is megértsd. :)

1. A Centrum nem az Openoffiszt használja, mert akkor nem kellene nekik PDF konverter, mivel az Openofisz PDF-be is tud menteni. Mivel sok választás nincsen, ezért valószínűleg m$ ofiszt használnak.
2. Ha pár tízezret sajnáltak a PDF konverterre, valószínűleg több százezret sem fizettek ki az m$ ofisz(ok)ért.
3. A PDF kreátor miatt a BSA a kisujját nem fogja mozdítani. Ellenben az m$ ofisz miatt biztos ugrana.
4. Ez ugyan csak feltételezés, de egy próbát megér szvsz a dolog. :)

Netuddki. 2008.02.24. 10:31:52

grigorij 2008.02.24. 08:34:38
Az a téma, hogy a blog írója haragszik a Centrumra, és a BSA-t rájuk szeretné uszítani, mivel a Centrum egy olyan ingyenes szoftvert használ kereskedelmi célokra, ami kereskedelmi célokra nem ingyenes. Viszont a BSA tojik a PDF kreátorra, mert csak azoknak a cégeknek a programjaival foglalkozik, akik benne vannak a buliban. A kérdéses PDF kreátor pedig nem ilyen.

Persze, ha érdekelné a BSA-t PDF kreátor, akkor is kérdéses foglakoznának-e vele. K. Magyarország kis ország, itt előbb utóbb a kötsögök megtalálják egymást. Onantól meg érvényes, hogy a holló a hollónak...

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.24. 12:30:20

BZL, ne haragudj meg érte, de olyan korlátolt vagy, mint egy lépcsőház...

Kovi, te meg ha olvasol "újságot", biztosan tudod, hogy az apeh után két dolog tud végtelen gyűlöletet, és indulatokat kiváltani az emberekből, a Centrum, és a BSA...
Ahogy azt párral korábbi kommentemben is kiemeltem, nyilván nem számítok arra, hogy a BSA kis mikrobuszaival vesztegzár alá veszi a Centrum parkoló bázisát, és lefoglal minden gépet, amit talál, és börtönbe csukják a Centrum teljes vezetését illegális szoftver használat miatt. Ez írói kép, ha úgy tetszik, más azt mondaná rá, hogy hatásvadászat, lényegében mindegy, ez a "szakma" erről szól.

Netuddki. 2008.02.24. 13:44:28

webszemét · webszemet.blog.hu 2008.02.24. 12:30:20

Újság? Az, az amit az újságosnál lehet venni, és betűket nyomnak egypár nagyméretű papírlapra? Jéééé, nem is tudtam.
Amúgy mijazazapeh?
Meg mijazacentrum? Csak nem amit reklámoznak, hogyaszongya "naponta egy cent rum".
:)))

EarlD 2008.02.24. 13:48:16

kovi1970: értettem elsőre is, hogy mit akarsz mondani. Csak abban a fogalmazásodban még erősen keverted a szezont a fazonnal, ennyi. Nekem mondjuk - veled ellentétben - lejött elsőre az is a fő post-ból, hogy a BSA-t senki nem akarta rájuk uszítani, az csak amolyan "költői kép" volt, mint az ősi románozás is. MS Office-hoz is van teljesen ingyenes, gyári PDF kiegészítés egyébként.

De a Centrumnál vszeg nem ezen akadt el a dolog, ha arra hülyék voltak, hogy egy normális ingyenes szoftvert keressenek; ha arra hülyék voltak, hogy a saját elkészült PDF-jüket megnézzék és nem tartották égőnek (ha egyáltalán észrevették) az alján a feliratot, akkor nem várható el, hogy egyáltalán felmerüljön náluk az MS vs. Open Office kérdés. Képzeld el, már az mekkora teljesítmény, hogy be tudták kapcsolni a számítógépet, és legépeltették vkivel azt a szöveget! :D

Mondjuk rajtuk az sem fog segíteni, ha ide minden harmadik hozzászóló beírja a saját ötletét PDF gyártó programra, hogy ez jobb meg az jobb... A lényeg az volt, ami a "poén" az egészben, hogy jogszabályokat (tele törvényekre és rendeletekre való hivatkozásokkal) egy jogtalanul használt programmal konvertáltak PDF-be, és így teszik ki publicba. Nem mintha egyébként nem pont a jogszabályellenes, kamu bírságolásból és hazudozásból élnének, de ez akkor is...

BOB 2008.02.24. 21:05:27

Erről az egészről az jut eszembe, mikor pár éve (és itt a pár < 5) volt módom egy fővárosi önkormányzat informatikai felülvizsgálatában kotnyeleskedni, ahol is a következő módon nézett ki a hipermodern, gépesített ügyvitel:
1. X ügyosztály egységsugarú Mancikája legépelte (MS Office, természetesen) a kívánt legépelnivalót, majd elmentés helyett kinyomtatta, Office becsuk.
2. Egységsugarú Gizike felvitte a jegyzői titkárságra a kinyomtatott papírt, ahol a kabinetfőnök (vagy ki) belejavított kézzel 3 helyen, majd odaadta a saját Mancikájának, aki újfent legépelte, újfent kinyomtatta, mentés természetesen most se.
3. A jegyző végül aláírta, majd újragépeltette ő is, hogy legyen egy példány az iktatásnak is.

És csodálkoztak, hogy miért nem térül meg az a 170 MS Office-ba fektetett tízmillás nagyságrendű összeg. Pedig a hivatal 75%-ának volt OECD vizsgája (ezt mint fontos paramétert említették).

DemonBay 2008.02.26. 14:41:40

Szerintem eléggé nagy csapás az is nekik hogy ilyen balfaszok nem hogy még meg is asszák őket. :-D hehe

DemonBay 2008.02.26. 14:52:27

Ilyenkor örülök igazán hogy én válogathatom meg az embereimet. Lehet letépném az arcomat ha Gizikékkel és Mancikákkal kéne dolgoznom. Ezek tipikus hivatali alkalmazottak nem is lepődök meg a hozzáálláson. Jellemzően birka gondolkodással rendelkeznek és még parányi szikrája sem forul meg a fejükben a munkafolyamat egyszerűsítése érdekében, hogy mentsééééé mert lehet még szükséged lesz rá. Jellemzően írógép szindróma. :-D


Csak a word miatt idevág:

Múlt héten ügyfél:
nekem most az új laptopomba lehet nem lesz elég az 1 GB ram lehet tenni kéne bele még egy gigát?!
én: Mire használnád a laptopot?
ügyfél: gépelés meg zenehallgatás...

Szép napot!
süti beállítások módosítása