Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Szoftver divilopment end száppört...

2008.05.26. 08:35 | webszemét | 15 komment

Címkék: a hét webdizájnere


Régi olvasónk, Czumy küldte az alábbi beszámolót, ahol a Bocskai birodalom netes felületét megtervező ifjú orosz mérnökök a képen is látható finomsággal csak megalapozták rokonszenvünket, az internet eme bájos gyöngyszeme  sírva nevetős darabkája iránt. Jöjjön hát Czumy írása, köszönet néki a találatért!












Sziasztok!
 
A neten bóklásztam, amikor belebotlottam ebbe a weboldalba: www.bocskai.hu
 
 
A cég szoftverfejlesztéssel, rendszefelügyelettel foglalkozik - tulajdonosa Bocskai úr, üzemelteti a Bocskai Kft. Gondolom, innen már adott volt a szakmaiságot jól kifejező domainnév megválasztása - biztosan sokkal jobb ez, mint valami, ami kicsit is összefügg a tevékenységgel.
 
A cím beírva, remegő kézzel Enter lenyom... és már töltődik is a "djágaszááág"! A címsorban http://www.bocskai.hu/newsite/index.html alattomosan megbújik a NEWSITE szóösszetétel, így, angolosan - ha ez az ÚJ SZÁJT akarna lenni, akkor el sem merem képzelni, milyen lehetett az OLD SZÁJT. Már ha volt egyáltalán, mert az egész olyan, mintha 1999-ben készítette volna valaki, aki éppen ráért és volt egy : minimál sablon-dizájn és teljes igénytelenség a jellemző. (Titkon bessztoss a Retro Dizájn kontesztre pályáztak.)
 
Érdemes 1-1 mondatot (és NEM többet) szentelni a fél perc alatt feskiccelt és a tervezet szintjén megragadt céglogónak, valamint az oldal forrásának - kiemelt figyelemmel az index.html <head> és </head> közötti részre... Hogy mindenki tisztában legyen, mivel is foglalkozik a cég, rögtön arcba kapjuk az 'ultimate korporét imidzs-t' egy salgópolcos-rackszekrényes szerverszobácska (?) képének screenshot-okkal tűzteld formájában - mit is mondjak... hát ez valami GYÖNYÖRŰ!!
De!
Az emberi hülyeség ugye default határtalan, így a 'Kapcsolat' menüpont alatt sikerült még ennél is mélyebbre süllyedni: http://www.bocskai.hu/newsite/img/contact.jpg 
.
.
.
.
.
.
.
.
No, nincs semmi bajom, csak éppen nem találom a szavakat... :-)
 
Jajj, olyan szívesen elbeszélgetnék avval, aki ezt így kitalálta, megalkotta, majd engedte publikálni... ez egy BORZALOM! Ha nem informatikai cégről lenne szó, hanem mondjuk a Dunai Iszapleszűrők- és Tisztítók Szakmai Kollégiumáról, akkor azt mondom, hogy oké, hát nem értenek ők hozzá, meg ugye a Duna alján sötét is van k*rvára (főleg éjszaka), aztán az iszap se szivárványszínű, hát honnan kellene nekik tudni, hogy mi a szép, főleg ha weboldalról van szó?! De könyörgöm, ez egy informatikai, szoftverfejlesztő cég weboldala!!! Nincs ott egy magára valamit is adó programozó, aki lázálmában felkiáltana, hogy ez egy igénytelen, béna sz*r és rémesen ciki minden egyes bájt a weboldalon?!!
 
A 'Cégünkről' és a 'Tevékenység' menüpont pedig egyenesen a 80-as évek elektromos írógépes világát tárja elénk a maga egyszerű stílusában. Ha ez papírra lenne gépelve és egy lomtalanítás alkalmával kerülne a kezembe egy megsárgult papírlapon, nem is lenne vele baj. De úgy, hogy mindezt digitálisan teszik közzé, az már a profi, nagy tudású webdesignerek/programozók és a W3C két lábbal gyesznótrágyába való tiprása!!!
 
A 'Referenciák' menüpont miatt pedig ÉN kérek elnézést, ezt aztán már biztosan nem gondolhatták komolyan! Hogy logó van kint, nem baj, de a reklámszlogenek kiírása már-már nekem kínos!
 
Figyelem!
Nem a szóban forgó céget akarom gyalázni, lehúzni, rossz színben feltüntetni! Csak a webes megjelenésük bántja a jóízlésemet - meg gondolom sok más, a témához értő emberét is! Biztosra veszem, hogy a sok munka mellett - amit teljes odaadással, mély szakmaisággal és az Ügyfeleik legnagyobb megelégedésére végeznek nap, mint nap - nincs idejük a weboldaluk megújítására...
 
Üdv!
Czumy

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr82487624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whito 2008.05.26. 12:45:53

Akár még az is lehet, hogy referenciát csak úgy engedtek meg a cégek kirakni, hogy pontosan idézzed a cég szlogent, nem? Azt azért meg szokták a kedves ügyféltől kérdezni, hogy szerepeltethetik-e a referenciák között.

Charybdis 2008.05.26. 13:12:20

A főoldalon honnan jött az ötlet, hogy feketére írjanak sötétkékkel? Nem elég, hogy aki netalán képernyőolvasóval érkezne az oldalra, annak nem jön át az információ, de még látni sem nagyon lehet.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.26. 16:20:18

Minden babán oda van készítve a kapcsolat menüpont alatti képen :)

- Windows 2000 professional (szigorúúúúú)
- Füles, de azért jobban a látótérben van a telefon
- Az igénytelenül ajtóra heggesztett tábla
- A jobb kézre élesített bögre (mögött az eredeti CD-k)
- Sarokmonitor :) Mármint munkavégzésre alkamatlan pozi
- Bill. Dettó :D

Hagyjuk :D

Amúgy a honlap kimondottan minimalista egy szoftverfejlesztőtől. Vajon milyen dolgokat csiszolnak ezek össze? :DDD Whoooow:

" * SAP
* Navision
* Concorde XAL
* Forrás "

aztán még:

"Vírusvédelmi rendszerek

* Symantec Norton antivírus Corporate Edition
* Panda antivírus "

persze ez sem kutya:

"A teljes számítástechnikai rendszer működését megbénító katasztrófa esetén (villámcsapás, lopás ) gyors , ingyenes helyreállítást végzünk"

Megalol KFT :D

zala 2008.05.26. 22:28:32

"az elég jó nem elég jó"

óóóóómmááááájjjjjjgááááááááááááááááááááááááááááád
ez a káefté elég jó nem elég jó

Mária 2008.05.28. 13:19:07

A kapcsolat oldal alapötlete egyértelmű, hogy "Emese" honlapjáról lett nyúlva.

Biztosan azért ilyen egyszerű, mert a Carnation lepattintotta Bocskait, mint megrendelőt és házilag voltak kénytelenek összerakni a látványt :)

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.06.13. 22:16:02

Nekem tetszik :) Ötletes meg minden.

Szigorúan lényegre törő, egyszerű navigáció.

Csupán a kék a képben nem túl olvasható.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.18. 23:37:58

Milunak néha pihennie is kell :) Amíg naponta pakolta ki a cuccot, senki nem szólt be, csak azok, akikről szoltak a postok :) Tényleg Milu... ...Mi újság felétek? Minden nap benézek, de hiábaba... :(

ppeterka 2008.07.31. 15:13:50

NAaaaa, mivammá, nincs ronda oldal a neten? Naaaa...

beerwin 2008.09.26. 08:42:18

Webszemét házatáján nagyon erős a dögszag. Pedig úgy tudtam hárman is vagytok.

steadman · http://steadman.freeblog.hu 2008.10.07. 15:52:41

Kár, hogy nem nagyon működtük, ez a "pályázat" biztos tetszett volna:

steadman.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Kiralyi_palyazat/
süti beállítások módosítása