Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Versenykiírás!!!

2008.01.24. 18:07 | webszemét | 16 komment

Címkék: pályázat

Osztatlan sikert, és érdeklődést eredményezett a minap közölt post , amiben annak lehetőségét vetettem fel, mi lenne, ha csinálnánk egy jó kis versenyt. Hosszasan elemeztem a kommenteket, a felvetett szoftverhasználati javaslatokat. A sokféle ötletből végül azt a megoldást választottam, hogy mindenki azt használ, amit akar, a szavazás során a tisztelt publikum úgyis figyelembe fogja venni az elkészítés eszközét. Jöjjenek tehát a szempontok:

Feladat: weboldal készítése a lehetséges legrégebbi eszközökkel a lehető legszebb és legjobb módon, szem előtt tartva a legszélesebb körű brózer támogatást.

Témaválasztás: Az oldal témáját tekintve,az annak elkészültéről szóljon! Mivel nem, vagy csak nehezen lehet igazolni a felhasznált eszközöket, mintegy tutorial jelleggel azt kell bemutatni az oldalon képekkel, és szöveggel, mily módon sikerült azt elkészíteni kőbaltával, és/vagy egyéb csiszolt/pattintott eszközökkel:) (bár szerintem ez a szakmabelieknek kifejezetten kihívás, így nem lesz senkinek célja a csalás)

Engedélyezett eszközök: nincs megkötve, ki mit használhat, az MS Paint-től kezdve a Word padon át, bármilyen régi eszköz használható, a lényeg, ahogy az az előbbi pontban is írva vagyon, erről be kell számolni, és a szavazás során reményeim szerint figyelembe fogják venni a szavazók, mennyire régi, és elavult a felhasznált technológia.

Határidő, szavazás: a verseny a mai napon indul, a határidő Március 14., eredményhirdetés Március 15-én, az ünnepi számban :) Az oldalakat elkészültükkor folyamatosan jelentetjük meg a blogon, minden oldalra folyamatosan lehet szavazni a megjelenésüktől kezdve a verseny lezárásáig, UPDATE: a beérkezett pályaműveket egy erre a célra elkészített oldalon jelentetjük meg, a beküldési határidő Március 15, szavazni március 16, 0 órától lehet, egészen március 31, 23:59-ig :) Eredményhirdetés, Április 1.-én. két kategóriában, kinézet, és technológia szempontjából lehet szavazni minden oldalra. (ezügyben kérem a kedves hozzáértő olvasókat, javasoljanak szakszerű megfogalmazásokat a szavazási szempontokra, ha ez nem elég szakszerű) A verseny végén mindkét kategória nyertese Webszemetes ajándékot kap, egyelőre titok, hogy mit, de hamarosan kiderül. A második, és harmadik helyezett, egy, illetve fél éves webszemet.blog.hu előfizetést nyer. :)

Ha valakinek bármilyen kérdése, kérése, javaslata, stb. van, ami kapcsolatos a versennyel, és nem tértem ki rá, írja meg kommentben, UPDATE-ben lefrissítem.

Az elkészült pályaműveket a webszemet(kukac)gmail(pont)com címre kérjük elküldeni, "verseny" szábdzsekttel!

Egyúttal keresek önkéntest, aki segítene nekem egy picit! Szükség lenne egy beilleszthető kis scriptre (?), amin egyenként 2 kategóriában lehet 1-től 10-ig értékelni kis csillagokkal, vagy hasonló, és sajna nem tudok ilyesmit, ha valaki tud, szívesen venném a segítséget. Aki tud ebben segíteni, az írjon mélt, a már ismert címre.

Klaviatúrára fel, induljon a verseny!

UPDATE! Fontos! A versenyt érintő további információkkal kapcsolatban olvasd el kérlek a többi cikket is, ami a pályázat címkével lett ellátva!

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr1310290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slack 2008.01.24. 20:37:27

És mi a nyeremény? Mondjuk egy macbook... :P

Fabled 2008.01.24. 21:17:23

második.
évszám(esetleg range) szerinti kategóriák nem lehetnének?

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.01.24. 22:09:24

Ááááh, nem nevezek, mert éppen most ráncfelvarrom __nulláról__ a trabantklub.hu-t, szokás szerint simán Textpaddal. A stílust más csinálta fotóbolttal, most csak ezért nem fogom lerángatni róla a ruhát, és újrarajzolni Painttal. Pedig esélyes lenne :)

rudo 2008.01.24. 22:39:46

"...a legszélesebb körű brózer támogatást..."

ez felvet egy olyan kérdést, hogy az oldal kódolása szempontjából is ragaszkodni kell-é a korabeli lehetőségekhez... vagy egy win notepaddal kódolhatunk

- xhtml
- css2.1
- tableless

oldalt?

gadget 2008.01.24. 22:57:06

Nade kollégák!
Itt mindenki win alapú dolgokról irogat.
Rendes programozó vi editorral is képes bármit megcsinálni.
No és ha régi eszköz akkor ncedit. :)

gaborm · http://gaborm.blog.hu 2008.01.24. 23:21:01

egyetertek gadget, kellemes [ :%s/.*//g ] -t mindenkinek

Megmondóleoltó (iloveu123) · http://huszoneves.blog.hu/ 2008.01.25. 01:41:38

Hehehe, ki lehetne kötni, h csak ED-del lehessen textet editálni.

(segítség: az ED(it) még abból az időből ered, amikor nem voltak kijelzők: gyakorlatilag sor-editor. A VI parancsainak nagyrészét ettől örökölte. :) És még mindig része a unix rendszereknek)

EarlD 2008.01.25. 10:34:46

Jó, akkor win alatt mindenki indítson egy cmd-t, aztán írja be, hogy copy con index.html, és már lehet is kezdeni. Aki igazán kemény, így csinálja!

dupi 2008.01.25. 10:48:17

aki igazán kemény, copy con header.bmp-vel indít ;)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.25. 14:09:17

ED és egyéb editorok kapcsán: Ha az oldalt felvázolod papíron, tudod hol milyen tageket használsz (ott van a jegyzeteden) és az editort csak begépeled, akkor lehet bármilyen ősi editor amit használsz :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.26. 09:10:07

webszemét: Jó nehéz lesz ilyen régen gyártott papírt és ceruzát szerezni :D

EarlD 2008.01.26. 12:20:21

dupi :DDDDD Az komoly lenne, tényleg.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.26. 12:31:37

egy igazi web 0.1 versenyben télleg inkább papíron kéne tervezni színes ceruzával és a pályázatokat fax-on beküldeni

PTibor (törölt) 2008.01.26. 14:05:45

viszont valahogy gondold újra szerintem a szavazósdit, mert ha én holnap beküldök egy oldalt, akkor arra sokkal több szavazat érkezhet, mintha márc 14-én küldöm be. pedig akár meg is nyerhetném a "macbook"-ot... 1999ből.. :D

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.26. 15:38:04

Gyuszi Bácsi: Faxról szó nincs :)

A vita a "milyen böngészőn fusson" kérdésben érdekes, mert teszem azt, ha az a cél, hogy a lehető legrégebbi böngészőn is elfusson, ami még nem grafikus módban fut, sőt a megcélzott hardware között nyomtatóval szerelt (képernyő nélküli) terminál és monokróm monitor is van, ergo sem színeket, sem képeket, sem font állítgatást nem jó használni, sőt animációt sem. És persze legyen angol az oldal mert még nincs elfogadott magyar kódlap így az ékezetet a hardware jó eséllyel nem támogatja... Mennyit is kap az oldal designre? És mennyi munka is van abban a pár tag-ben?

Ha modern böngészőről van szó, és csak a szerkesztéshez használj régi programot, modern környezetre optimalizálva, akkor viszont a legősibb editorral is meglehet írni bármilyen xhtml-t, sőt használhatsz szinte bármilyen server oldali megoldást (pl. friss PHP) is, ami azt jelenti "ki tud régi programmal rajzolni" és megnézd melyik program támogat ma is használt formátumot.

Vagy ami még érdekesebb lehetőség: olyan designt találsz ki, amihez NEM kell egyetlen kép sem.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.02.01. 14:08:11

Irtam neked emilet. A versennyel és kooperációval kapcsolatban. A szerencsés vagy szerencsétlen véletlen... :D
süti beállítások módosítása