Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Napi szecska: on-line budipapír

2008.01.20. 11:03 | webszemét | 24 komment

Címkék: napi szecska

Megint összegyűlt egy rakás weboldal, ami mellett nem mehetek el szó nélkül, ám ahhoz kevesek, hogy egész, önálló postot kapjanak. Jó nézelődést:) Egyúttal kérek mindenkit, küldjön anyagot. Még mindig. Na íme:

Nincs is jobb dolog onlájnba le, majd feltekerni egy guriga budipapírt

A szövegre tessék figyelni. Nehéz hozzászólni

Fájörfokszosok kapcsolják ki az AdBlockert a katarzis átéléséhez

És még egy kis linkeskedés. Gyönyörű!

Termosztátok...

...és csatlakozók bámulatos világa.

Hátha valaki még nem hallott a város legjobb pizzériájáról:)

Aki SQL ismereteket szeretne szerezni, annak javasolt a kereső kipróbálgatása, egyébként csúnya is

Erre mit mondjak? Tessék minden linkere kattintani egyet! Csókoltatom a "dizájnert". (Ld. alul)

Váljék kedves egészségetekre a mai adag, egyik olvasónk korábbi ajánlása alapján javaslom mindenkinek egy citromfű tea elfogyasztását, mielőtt belevágtok:)
Ja és még valami. Bár még nem zártam le a szavazást, ha nem is elsöprő többséggel, de egyelőre azok vannak többen, akik új ablakban szeretnék látni a hivatkozásokat, szal ennek megfelelően jártam el, de erről később még szó lesz. Köszönet a beküldőknek, valamint a Világ legsúlyosabb weboldalai fórumnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr16304197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.01.20. 13:55:25

Az utolsóhoz csak annyit, hogy az azért egy emberé, minden domain alatt Závod mester hirdeti magát, szóval, ha nagyon akarom, beleférhet...

dixipix · http://www.napielet.hu/ 2008.01.20. 15:13:10

Ez így együtt nagyon zúzós. Rá kell pihenni.

insert_click 2008.01.20. 15:16:27

A www.sopron.co.hu/ bal oldalt lent: html és css valid... :)

Retexis 2008.01.20. 15:37:27

A budipipapíros nem tudom hogy kerül ide, amikor mérföldekkel jobb mint ez, vagy akármelyik blog. Egyetlen hibája, hogy amikor letekered nem marad ott a kartonpapír guriga. A többi viszont nagyon szar.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.20. 15:40:35

Retexis, a budipapír értelmi lényege miatt került ide. Amúgy szép munka, csak nincs értelme :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.01.20. 15:44:18

Webszemét szív net? (Subba szív IWIW) :P

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.20. 15:46:54

Valami olyasmi akart lenni a rovat :) csak nem akartam már koppintani :p

Tevepata · http://popo.blog.hu 2008.01.20. 15:58:12

Ez isteni válogatás volt :D Ezen a minimalista aromaleíráson röhögtem vagy 10 percet, gratulálok hozzá!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.01.20. 16:20:54

Értelek:D

De hajrá, csak így tovább:)

tomi 2008.01.20. 17:17:18

Ajánlom a dizánjner referenciát:

weblap.neadjafel.hu/referenciaim.html

Hihetetlen hogy van aki ezért fizet neki! Elképesztő!

Emmet Ray 2008.01.20. 18:01:01

szereti a dizájner a Comic Sans MS-t semmi kétség :D

nevetőharmadik 2008.01.20. 20:20:24

A budipapíros ellenállhatatlan. Hiába, szarból vagyok, na.

TomTom 2008.01.20. 21:39:55

gross_ azért a "Domén" se semmi :D

EarlD 2008.01.21. 09:08:03

Érdekes ez a dizájner, nemcsak azért, mert nem ért hozzá, mégis pénzért árulja a nemtudását. Hanem mert a nemtudását még ilyen fennhéjázó stílusban is árulja: "...olvassa végig még párszor honlapom oldalait, mert nem értette meg a sikeres webjelenlét lényegét. Csak akkor tudok sikeres honlapot készíteni Önnek, ha marketing tanácsaim megfogadja."

Tehát nemcsak webdesigner, de még marketinges is. Holott már az első pillantás is elég a honlapjára ahhoz, hogy kiderüljön: kibaszottul fingja nincs egyikről sem. Mégis honnan a ************ ***** *****ból veszi a bátorságot?!

Innentől kezdve vált számomra gyanússá a dolog, ezért elkezdtem megnézni az oldalát elejétől a végéig, és nem is csalódtam, a tárhelye a silihost-nál van. A silihost-ba is belefutottam már többször, ők hasonló fennhéjázó stílusban adják elő a szaktudásukat, tárhelyet, autorespondert, de főleg marketing tanácsokat. Rengeteg embert behülyítenek ezekkel az ócska, marketingtudásnak álcázott orbitális baromságokkal.

Van marketing hírlevelük is, amit egyik ügyfelem révén volt szerencsém olvasgatni egy ideig (nem tudtam, mitől hülyült meg egyik napról a másikra, és ő megmutatta nekem a frankót, hogy honnan is meríti a mérhetetlen észt). Voltak korábban, talán még most is, ezek a honlapok, hogyaszongya: "Szeretne ön milliomos lenni? Szeretne otthon a karosszékből milliókat keresni? Csak itt, csak most, elárulom a titkot! Legyen 1 nap alatt milliomos, csak az én tanácsaimat kell megfogadnia!" Ezek a hírlevelek kb. ugyanezt tartalmazzák, az ilyen marketingfaszságos oldalakon/könyvekben fellelhető ökörségeket, valamint röhejes közhelyeket puffogtatnak. Ugyanazzal az arcba belemászós, megkérdőjelezhetetlen stílusban. És sok olyan "üzleti fogást" is rádumálnak ezekre a szerencsétlen flótásokra, amik egyébként morálisan nem elfogadhatóak. Kb. a "taposs el mindenkit, kényszerítsd erőszakkal a vásárlóidat, csak a profit számít, bármi áron, baszd át őket ezzel és ezzel a trükkel", kicsit lájtosabb verzióban.

Ha valaki ellenszegül, akkor az lúzer. De még van esélye: "bízz bennünk, fogjuk a kezedet" (ez kurvanagy), de ha bármit el akarsz érni, csak általunk tudod majd. Azonnal hagyd ott a mostani tárhelyedet, a mostani designeredet, fejlesztődet, tanácsadódat. Csak mi tudjuk a frankót.

Ezekből a kamu-marketing gyorstalpalókból is nagyon sok van már sajnos, de az általuk kitanított webdizájnerekből, webáruház üzemeltetőkből és marketing-szakemberekből is. Fent említett dizájner szintén erre példa. Majdnem azt is mondhatnánk, hogy sok ember hirtelen elkezd pénzt keresni, mindenki jól jár, mindenki boldog. Csakhogy: ezek nem szakemberek, valójában semmihez nem értenek, amivel itt foglalkoznak. A "termék" pedig, amit iszonyat agresszíven rátukmálnak csomó emberre, egy nagy rakás szar. Mert nem szaktudás, munkaterület vagy kereslet alapján elkészült termékhez keresnek célpiacot és vásárlókat. Maga a "termék" is úgy jön létre, hogy valamit el kéne adni, mindegy mit, bármit, bárkinek. És ezzel végülis átbasszák a vásárlókat, olyasmit (valójában a konkrét semmit) adnak el nekik, amire egyáltalán nincs szükségük. De ha lenne is, nem ilyen minőségben és formában. Mondjuk erre amúgy is rengeteg példa van az életünkben, de nem tartom szerencsésnek, hogy ugyanez külön elterjedjen még ebben az alpári, gagyinger stílusban is.

És még jó ideig nem lesz vége, sajnos. Egyre csak szaporodnak az ilyen semmirekellő hülyék. A gyors felfutás után sztem másfél év, és a legtöbbje belebukik a kis internetes bizniszébe. És megy vissza bolti eladónak, műkörmösnek, gépkezelőnek, áruszállítónak. Következő héten pedig hagyja magát átbaszni, és megvesz vmi használhatatlan, értéktelen szart egy másiktól, aki éppen akkor tanulta ki 2 hét alatt a webdesignerséget és a marketing szakmát, egy hírlevélből. Vak vezet világtalant.

dupi 2008.01.21. 12:33:28

a doménnel semmi gond, így van magyarul. az más tészta, hogy tényleg hülyén néz ki, de imo azért, mert kevesen használják.

a honlapok "érdekesek", earld-nek riszpekt a gyorsjelentésért.

Mária 2008.01.21. 13:09:31

EarlD: nem ittad meg a citromfű teádat :)))

Egyetlen mondatoddal nem értek egyet, ezzel itt: "Ha valaki ellenszegül, akkor az lúzer."

Nem. Ha valaki ellenszegül, akkor mennek és szétqrják a blogját, belinkelik az ügyfeleit a fórumjaikra fikázási céllal, regisztrálnak a mailcímeivel társkereső és/vagy spamküldő oldalakon.

Tapasztalat.

EarlD 2008.01.21. 16:17:56

tomi: Ehem... angolul is ronda! :))) Kíváncsi lennék amúgy, minden oldalon ezek a "Minden jog fenntartva" és "All rights reserved"-ek vajon mire vonatkoznak? Azonkívül, hogy rutinból írja oda, mert máshol is szokták...

Mária: az szopó, de tényleg ennyire gecik tudnak lenni? Ilyen esetben meg kell tenni a megfelelő ellenlépést. Már amennyiben lehet, pl. bizonyítható az összefüggés az adott illetővel, vagy valami.

Ezekkel az ál-marketinges cégekkel kapcsolatban eddig a legdurvább az volt, amikor egyik ügyfelemet felhívták, hogy márpedig szar a honlapja. Kérdi miért? Erre átküldtek neki mailben egy összegzést, hogy miért. Valamilyen linkellenőrző program által gyártott log volt; a következő derült ki belőle: leszedték a főoldalt (save as...) lokálba, és ott ráengedték a programot, ami kiírt egy csomó üzenetet, hogy pl. localhost/oldal.php?id=n+1 akármi nem működik. Ezen kívül taglalták, hogy még azért szar az oldal, mert engedélyezve vannak rajta a javascript-ek. Ööö.... a weboldalon....engedélyezve vannak.... ????? :DDDDD

Na mindegy, a lényeg, hogy a világon semmi értelme nem volt az egésznek. A következő lépés az volt, hogy azonnal bontson szerződést velem, mert csak úgy érhet el bármit az üzletben, ha velük leszerződik - fogják majd a kezét, LOL -, az ő szakemberük pedig valami free template-ből (bevallottan) csinál egy új weboldalt, ők pedig megmarketingezik jól, aztán csak dől a lé vég nélkül.

Az ilyen alattomos, hátulról befikázást különösen utálom, amikor először megpróbálják lehúzni a cuccot, aztán _természetesen_ ők jópénzért jobban tudják majd. De még ha nem ennyire dilettáns módon csinálnák... (egyébként el lettek hajtva a g-be, nyilván)

c p 2008.01.22. 14:50:56

Az autohirdeto.com - on az a legaranyosabb, h. az ajtók számára nem szűr. :]
de ott figyel, biztos, ami ziher alapon

"WHERE allapot LIKE '%2%' " haláli :]]

insert_click · http://legjobbpalinka.hu 2008.02.07. 11:58:10

Hali! ezt nézzétek meg, szerintetek feltörték, vagy ezt komolyan gondolják?
www.kunsagszesz.hu/
a linkekre szerintem nem érdemes kattintani az oldalon.

cs 2008.02.09. 18:23:59

"Csak 2004-ben léptem fel először az internetre teljesen kezdőként, mégis pár hét elteltével már tudtam, hogy ezt a terepet nekem találták ki."

weblap.neadjafel.hu/

cs 2008.02.09. 18:29:04

van foto is rola, ha netalan osszefutsz vele ...

noiportal.hu/szakertok/bemutatkozas.64.html

Kotosy · http://www.kotosy.extra.hu 2008.06.14. 16:48:36

Köszi az összeállítást! A WC papír tekerőset betettem a könyvjelzőim közé, hátha kedvem támad tekergetni egyet! :)
süti beállítások módosítása