Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Vennél-e High-techet sátorból?

2008.01.02. 12:33 | webszemét | 28 komment

Címkék: webdesign

Hát először is minden kedves kismókusnak BUÉK! ezerrel! Már biztosan nagyon ki vagytok éhezve a friss webszemétre, ezért elkezdem feldolgozni a postaládám alján, vastag hóréteg alatt megbúvó anyaghalmazt. Elsőként a 2008-as évben egy laptop árust vettünk célba. Teljesen az az érzésem támadt, mintha valaki a Meggyesegyházi búcsúban, egy sátorból akarna rámsózni egy XBOX 360-at, netán egy PSP-t.

A nem éppen olcsó, de annál high-techebb (?) gépeiről híres SONY VAIO magyarországi disztribútora épp azt a súlyos hibát követi el, amit a cikk címe is sugall. Vajon el tud-e adni hitelesen valami drága, komoly dolgot egy 90-es évek színvonalán álló weboldalú cég?

Ottónak klöszönhetjük a találatot:
 
Szia!

Úgy általában, szemlére érdemesek a számítástechnikai-cikkek kereskedelmével, szervízelésével foglalkozó cégek honlapjai, hiszen miközben a legmodernebb csúcstechnikát és dizájnt árulják, terjesztik, aközben honlapjaik nagy része a legszörnyűbb kilencvenes éveket idézi, mikor még a worddel és a internet explorer honlapszerkesztőjével készítették a weblapokat. Különösen kiemelkedik szerintem a mezőnyből a világ talán legjobban kinéző laptopjait (sony vaio) terjesztő Smart and Mobile cég honlapja.

Üdv,
Otto
Utóirat:
Ha már itt az új év, tessék újra lelkesen anyagot küldeni, ki ne fogyjak!


UPDATE: TheElf a nap hőse... Pezsgőmámoros állapotomban kihagytam a linket.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr85281903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.02. 13:32:05

Jude Finisterra: Nem véletlenül pótoltam a hiányzó linket :) Nézd csak meg az oldalt. Az igazán furcsa hibák azok nem látszanak. Pl. miért is olyan magas az oldal amilyen? Miért van az MSI árlista tooltipjében ACER? Szóval ezek az amik arról szólnak, hogy látványosan gagyi az oldal. Hogy nem lehet online vásárolni az is érdekes.

DE(!) amíg a konkurensek oldaain a notebookot konfigurálod, a kért konfigra kapod az árajánlatot, az igényeidnek megfelelő típus megtalálását termékkereső, összehasonlító oldalak, stb. segítik, addig itt bizony ezek elmaradnak. Ergo: nehezebben vásárolsz, nehezebben találod meg a neked kellő típust, ha részben szakértelmet (Szervíz, support, stb. kapcsán) kínálnak, de nem látszik a nyoma sem az oldalon, no az ciki.

Több árlista lassan frissül, stb.

kicsit más: www.legalizalj.hu is megér egy feljelentést

ferenckovacs · http://www.ferenckovacs.com 2008.01.02. 13:34:03

Nem mindig a cukormázzal bekent oldalak a legjobbak. Nekem abszolút mindegy volt, hogy egy olyan soproni digit fényképező boltból rendeltem meg a nem éppen olcsó új DSLR gépemet, ami szintén hasonló színvonalon áll... de ha egyszer kis országunkban ott volt a legolcsóbb. Mint kiderült valóban minőséget kaptam. Nem mindig a csomagolás számít.
Midemellett én sem vennék, a valóságban piacról, egy 3,5mm jack elosztótól komolyabb technikai színvonalú eszközt :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.02. 13:35:48

ferenckovacs: Nézd meg az oldalt, elmondtam mi a gond vele :)

Laja 2008.01.02. 13:46:50

Igazából engem sem zavarna a weblap kinézete, és funkciószegénysége ha olcsóbbak mint a többi.

ferenckovacs · http://www.ferenckovacs.com 2008.01.02. 13:49:11

Ok, csak én közbe írtam :)

Egyébként igazad van.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.02. 13:49:31

Laja: És az sem zavarna, hogy a neked megfelelő configot nem tudod összeállítani, így nem tudod az mennyibe fog kerülni, mivel nem tudsz itt rendelni, ezért utiköltségben, időben a többszörösét bukod a megtakarításnak?

Bela · http://www.kvazar-micro.hu/ 2008.01.02. 13:51:10

Sok milliárdos forgalmú nagyker cégnek is van komolytalan honlapja.
www.kvazar-micro.hu/

janos 2008.01.02. 14:04:45


Errol a cegrol az is sokat elarul, hogy az egyik netes forumokon legtobbet hirdetett "folias uj notebook garanciaval" a sony vaio. Hogy miert ? Mert mar ausztriaban is az itthoni ar cirka 60%-ert lehet megvasarolni. Persze ott biztos nem koltenek ennyit a marketingre meg a online megjelenesre mint itthon >).

nevetőharmadik 2008.01.02. 14:10:03

Egyébként a fejléc grafikailag szinte jó. Viszont így kinéző honlapot a 90-es évek közepén csináltam, amikor először láttam meg, hogy a Netscape-nek van valami oldalszerkesztő funkciója is.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.02. 14:19:30

"ausztriaban is az itthoni ar cirka 60%-ert lehet megvasarolni"

Ez valóban érdekes. Miközben többször olvastam arról, hogy komoly notebook boltok azért nem támogatják a bankkártyás fizetést, mert -a sokak által is megerősített- igen alacsony haszonkulcs mellett nem lenne gazdaságos a magas kártyatranzakciódíj, addig Bécsben, a Saturnban láttam olyan csitti-vitti notebookot 999 ojróért, hogy csak na, erre itthon ugyanannál a cégnél, majdnem pont ugyanaz a gép 450.000 HUF volt. Direkt összenéztem... Erre varrjon valaki gombot!

Komplikato 2008.01.02. 14:30:50

Webszemét - A notikon mindíg is nagy haszon volt. Kishelyen elfér, többszörös haszon van egy gépen, mint egy drága asztali konfigon, ritkábban van vele gond, mert legtöbb vevő nem mer vagy tud belegányolni, stb.
Ellenben az itthoni "egyedi" banki hozzáállás a 140Ft+áfa tranzakciósdíj + 2-4% levonás okán nem csoda ha nem szeretik a kártyás vásárlást. :(
Bezzeg teszem azt Litváni, Észtország és hasonló "elmaradott" területeken egy doboz gyufát is vehetsz, senki nem majrétik miatta, és nem is 5 perc egy visszaigazolás ...

A bejegyzéshez: Nem tudtam van erre már külön blogtéma, azt hittem csak nekem szúrja a szemem. Bár én nem csak az IT cégeknél furcsálom, hanem nagy egyébb irányú cégeknél is.

Pista Bácsi 2008.01.02. 15:08:53

Érdekes ... Van egy cég, akikről az életben sem hallottak az emberek. Erre megjelenik egy Index címlapján egy blikkfangos cím, amelyre kattintva az ember csak nehezen tudja elkerülni, hogy alaposan meg ne nézze a cég honlapját, kínálatát. Ez jelent vagy tízezer érdeklődőt. Vajon miért van olyan érzésem, hogy a marketing titkai kifürkészhetetlenek :-)))

Osbáth Sándor · http://www.elektronkft.hu 2008.01.02. 15:16:29

2004. novemberében vásároltam 3 darab SONY VAIO laptopot a METRO - nál. 387.000.-Ft/db áron

Az egyik 2006 elején elromlott.

Magyarországi hivatalos szerviz nincs.
Ahol megvizgálták azt mondták, hogy az alaplapja rossz. ( ára minimum 1.200.-USD. Mivel éppen lejárt a Garancia a METRO - hoz fordultam, ahonnan elhajtottak.
Később rátaláltam a NOTEBOOK DOKTOR-ra.Ők nagyon kedvesek voltak és értenek is hozzá. Ráadásul nagyon korrektek. 7.000.- Ft-ért megcsinálták.
Igaz a javítás után kb. 6 hónapra ismét eltromlott. Megállapították, hogy a TÁPPANELJA rossz. Ennek már lassan másfél éve. Megrendelték, de a SONY nem szállít.

Sajnos a SONY - ban DE KÜLÖNÖSEN a METRO - ban nagyon csalódtam, nem tudtam volna elképzelni, hogy csak addig kell a VEVŐ amig leszámolja a PÉNZT. aztán meg le van sz....va.

Osbáth Sándor

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.02. 15:29:13

Osbáth Sándor: Ha már a Sony-t szidod, lássuk azért a dolgot több szempontból is. A rootkit ügyet, az akkor elhangzó vélményt, hogy ha afelhasználló nem érti meg miért veszélyes, akkor nincs semmi baj azzal, hogy veszélyes, károkat okoznak a vásárlónak megjegyeztük, felsővezetés úgy döntött, ez a Sony üzletpolitikája. Nem sokkal később akadtak tűzveszélyes termékek is, Sony reakciója hasonló volt. PS3 kapcsán is van átverés...

Ugyanakkor a METRO általi elhajtás viszont szerintem akár törvénysértőnek is nevezhető, hiszen bár jótállás már nem volt a laptopra az általad leírtak szerint, a PTK szerint szavatosság még volt rá, és nem hiszem, hogy azzal hajtottak volna el, hogy a hiba az ő véleményük szerint teljesítés után keletkezett, és bizonyítsd az ellenkezőjét. A www.fogyasztovedelem.com oldalon érdemes ilyen kérdések kapcsán körbenézni :)

Pdudas 2008.01.02. 15:31:43

Kedves Sándor!

A Sonynak nincs hivatalos márkaszrvize kis hazánkban.
A Smartandmobile csak egy \\\'zugszerviz\\\', nincs a hivatalos Sony garanciális szervizek listáján. A legközelebbi \\\'hivatalos\\\' Sony szerviz Bécsben található.

Az alábbi linken érdemes lehet szétnézni:
servicesales.sel.sony.com/ecom/accessories/web/welcome.jsp

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.01.02. 16:10:29

blog.hu is postra vár :)

Ugye ahogy látom nem csak az utolsó hozzászólások kapcsán előkerült bug a gond. Jó, arról, hogy ne akarj hosszabb üzenetet írni privátban, hacsak nem copy + paste mert elfelejt egy paramétert nem beszélek. Arról, hogy egy hozzászólást nem tud úgy megjeleníteni ahogy azt a hozzászóló beírta (nem kezeli korrektül a speciális karaktereket) már érdemesebb pár szót szólni...Aki sokat használja biztos tud még jópár hibát.

ibn battuta 2008.01.02. 16:11:46

A Szondi utcai boltban voltam már... hát, nem csak a honlapjuk gagyi, hanem maga a bolt is inkább egy alföldi falu vegyeskereskedésére emlékeztetett.

Egyébként két Sony Vaio notebookom van itthon, mindkettőt Bécsben vettem a geizhals.at oldalon kinézett valamelyik kis cégnél. Az itthoninál lényegesen olcsóbb, igaz, meg kell küzdeni a német billentyűzettel, de vakon gépelésnél ez nem jelent nagy gondot. A régebbi gép 2004-es, és most is kifogástalanul működik. Az újabb fél éves, sokkal többet tud, mint az előző, és persze sokkal könnyebb is... és ez is teljesen jól megy.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.02. 16:49:43

Pista bácsi, erre már nem is reagálok... Élj ebben a tudatban :)

Pdudas 2008.01.02. 17:15:12

Nekem is 2 Vaio-m van jelenleg. Egy SZ4 (Sz4MN/B) sorozatú (hagyományos háttér világítással) és egy SZ6 (Sz680N07) sorozatú ami már LED háttér világítással rendelkezik. Valóban a LED világításé a jövő. 4mm vagstag az egész kijelző, emellett szénszálas anyagból készült a burkolata ami nagyon merev. Az Sz4-et meg a barátnőm használja, szerinte az az eddigi legjobb notebook amit haszált (Dell D620, IBM T42, IBM X60s elődei voltak)...

A Sonyval egy alapvető gond van: telepakolja szeméttel a gépeit. Az AOL klienstől a Norton360-on át a Sony saját multimédiás vackáig kb 10GB szemét van rátöltve gyárilag egy ilyen notira... Egy clean install után azonban már eléggé verhetetlen... Sosem gondoltam hogy lesz olyan notebookom ami bőven 40MB/s sebességgel másol gigabites hálózaton... 1.79kg, 5 órát üzemel akkuról, Ledes világítás, gyönyörű kijelző, wlan abgn, Bt, Dvd író, 250gb hdd, ujjlenyomat olvasó és TPM chip, beépített HSDPA modul (nagy bánatomra itthon nem működik)...

A tökéletes hordozható multimédiás notebook...

Az Apple meg bekaphatja! :)
(azt vettem volna, ha tud bármi hasonlót produkálni...., MBP batár állat)

kpityu2 2008.01.02. 17:30:22

Egyszer volt szerencsém egy cirka 140 ezres SONY Minidisc-es autórádióhoz. A tulaj kissé feltekerte a hangerőt, mire meghalt a végfok IC, ami kiutötte a táp IC-t, ami kivégezte a direktben (értsd: védőellenállás nélkül) rákötött alaplapi csipet. Azóta SONY-t csak sátorból, ha egyáltalán ... :)

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.02. 17:49:04

Pdudas, ha esetleg veszel egy új gépet, ezt küldd már el nekem, legyen mivel postolni, a HP-met nagyon szeretem, de idén már 2 éves szegény :-D
Ha nem veszel új gépet, akkor is! :-))) Most!

_wood_ 2008.01.02. 17:50:19

biztosan ez ilyen nosztalgia-retro veblap

másrészt: az epül meg a szonivéjó ugyanaz, mint a bmw xakárhány, vagy a mercédesznagy...

lehet venni terméket, ami tudja a működést ugyanúgy, de hiába néz rá a többi csóró, nem látja egyből, mennyivel felsőbbrendűbb a tulaj (és valószínűleg a pénisze is nagy).
persze, belátom: ez szempont; a viagrás, fütyitoldós szpemek sem véletlenül lepik el a hálózatot. és hát drága is köll legyen, különben még az is villoghatna vele, akinek még az sem számít, tudják-é a mások, neki mekkoranagy pénisze van.

másrészt a szoni szemét cég. úgy is mondhatnám szoni = arasaka.
úgyis mindjárt itt a 2020.

Pdudas 2008.01.02. 18:42:04

_wood_ : sajnos nem lehet jelenleg LED kijelzővel szerelt normális minőségű 13.3"-os notit kapni. (illetve már van a Dell XPS M1330, de amikor én vettem akkor nem volt). A Ledes kijelző meg tényleg olyan mint az álom. Látni kell. Erre vágytam már régóta, így megvettem... Valójában olcsóbb volt mint egy Macbook Pro, és technikai paramétereit tekintve szerintem legalább olyan jó. Nincs vele gond, persze én nem kezdő vagyok az informatikai dolgok területén..

Mellesleg ezt a gépet 7-800 ezerért adni a fentebb említett cégnél kész rablás...
Igaz, hogy Eu-ban 2200 Euro, de USA-ban 1700$. Az pedig még a fele sincs az itthoni árnak... Venni kell rá külön VOS-t (Vaio Overseas Support-ot) (ami a nemzetközi garinak felel meg), és ha baj van futárral kell Bécsbe küldetni...
Ilyen smartizémicsoda nevű rabló-pandúroknak a közelébe sem szabad menni.

Drágák a Vaio notik, de főleg az SZ6 és TZ9x modellek a technika mai csúcsán járnak. (Led kijelző, SSD háttértár, 5-10 óra működés egy kiló körüli súlyban)..

Nagyon IBM párti voltam, de a Sony Premium modellek bizonyos szinten többet nyújtanak (multimédia)..

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.01.02. 20:30:32

Péter uram, kitérünk, kitérünk? :-)))))))))))))
Vót ottan egy felszólítás :-D

nyuzs 2008.01.03. 09:08:46

Ez tipikusan az a honlap, ahol valaki valamicskét ért valami ősirégi programozáshoz, és összeberhelte a honlapot, jó lessz az, lényeg hogy fent legyünk a Zinterneten! Annyira nem gáz, ha azt tekintjük minden második kis cégé ilyen.
De ha már kötözködünk - Medgyesegyházán van a búcsú nem? ;)
süti beállítások módosítása