Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Más tollával, reloaded

2007.10.06. 00:43 | webszemét | 6 komment

Címkék: google koppintás

Nem, nem, és nem! Nem tudom megérteni, hogy egy egyedi, jó ötleten alapuló, és viszonylag jól kivitelezett oldalnak miért van szüksége minden idők legtrágyábban kivitelezett Google font koppincsára. Kifejezetten szarul néz ki a felirat a Utcakereső oldalán, de találni még pár elszórt morzsát, amit finoman szólva a Google map ihletett. Ilyen például a házszámot jelölő buborék. Más kérdés, hogy az oldal (tudom, látom, béta) működése is hagy némi kívánnivalót maga után, térkép oldalaknál ugye nem szokás minden kattintásra betölteni az egész szájtot tokkal vonóval... Hozzáértő olvasóim úgyis leírják a hiányzó szakmai részleteket. Én nem mondanék egyebet...

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr24187729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter 2007.10.06. 16:02:54

Az oldal védelmében: ez egy kb. 2002-ben indult oldal, tehát nem igazán lehet Google Maps-koppintás. Annak idején én is szívesen használtam, hiszen kevés magyar térképes oldal volt, ha valamit meg kellett keresni, Google Maps hiányában ide jöttem. A logó, hogy több szinből áll, pedig nem áll szerzői jog védelem alatt, van is a neten ilyen Google-logó generátor.

Igen, betöltődik az egész oldal a kattintásnál.. dehát akkor még Ajax se volt. Tehát nem igazán tudok egyetérteni a bejegyzéssel.

kutacs_ (törölt) 2007.10.06. 18:39:55

www.goglogo.com/s.asp?lo=utcakereso
"betölti az egész szájtot tokkal vonóval". talán az oldalt.
"de találni még pár elszórt morzsát, amit finoman szólva a Google map ihletett. Ilyen például a házszámot jelölő buborék." jó vicc. a logó tényleg nem szép.

Mária 2007.10.08. 16:55:13

A Cartographia mit szól a térképekhez?

}:-)

Judit 2007.10.09. 12:56:57

Azért hasonlít ennyire, mert a google megvette. Ilyen egyszerű. A jól működő, nagy látgatottságú site-okat hamar felvásárolják, ha lehetőséget látnak benne. Ehhez meg már megvolt a knowhow-ja a googlenek, így kicsit a saját képére formálta, de még éppen annyira hogy akik direkt ezt használják és nem a googlemapst, azokat ne riassza el.
Ennyi, meg egy bambi

c p 2008.01.22. 15:17:31

a googlemaps előtti időkben kizárólag az utcakeresőt használtam, mert - bár nem esett róla szó, de - kibaszott pontos...

esetleg erről is lehetne szájalni
süti beállítások módosítása