Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

OKOS megoldások - Captcha a háttérben

2007.09.30. 22:29 | webszemét | 4 komment

Címkék: gagyi minimál koncepció okos megoldások


Hosszan töprengtem, ennek a weboldalnak melyik részét tegyem bele ebbe a 570x300-as ablakba... A látvány rendkívül fájó. Kezdődik a monitor egy harmadát balról uraló baszomnagy izével, aztán jönnek a captcha módjára megjelenített, illetve nem megjelenített, hanem háttérbe épített, vagyis nézd meg inkább... Egyre figyelj, ha a 2, azaz kettő link valamelyikére kattintasz, legyen aktív a böngésződben a vissza gomb, mert a vákum elnyel, és visszagomb híján örökre a fogja maradsz az oldalnak.
Köszönet Attilának az ajánlásért:-)
Szia!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra, azt hiszem sok szakmabeli(?)nek naponta megfodul a fejében,
hogy kéne egy ilyen gyűjtés, mert sajnos van miből válogatni.

Ajánlanék tehát én is:  www.okos-ka-ta.hu
már a logó és a névválasztás se semmi, de a weboldal...........


További jó gyűjtést!

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr31181909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBC 2007.10.01. 08:24:33

Akkor vegyük sorra: alapvetően egy frame-es oldal. Ugyan már nem divat, de ez sz.v.sz. az "ízlések és pofonok" kategória. Akárcsak az oldal grafikája és színvilága. A bal oldali frame fix szélességű, míg a jobb oldali mindig a fennmaradó területet foglalja el. Ez is oké, bár néha jobb megoldás mondjuk egy "*,4*" felosztás. De ebben az esetben oké. Ami nem oké: ha már van "noframes", akkor azt nem illik üresen hagyni. Aztán nézzük a bal oldali frame-et: legszembetűnőbb "érdekesség", hogy a menüpontok mi a fenéért Flash-ből vannak? Ráadásul a felső kettő színt vált, ha fölé visszük az egeret, az alsó viszont nem csinál semmit. Ugyanilyen hatást el lehetett volna érni egy primitív javascripttel és két gif-képpel is.
Az oldal forrása még furább: az még talán oké lenne, hogy  -vel igazít lejjebb, bár egyszerűbb és célszerűbb lett volna -t használni. De mi a bánatnak oda egy táblázat?... Ugyanezek igazak a jobb oldalra is. Ehhez semmi táblázat nem kellett volna, főleg nem fix méretű. Fogadni mernék, hogy nem vették rá a fáradtságot, hogy megnézzék 1024×768-ban. Kellemes, amikor a szöveg széle odlalt kilóg.
A Untitled Document meg egyszerűen magáért beszél. :-D Olyan kis finomságokról nem is beszélve, mint a charset=iso-8859-1. Vagy 8859-2, ha már közép-európai, vagy Windows-1250, vagy netán utf-8. De könyörgöm, ne nyugat-európai legyen...
Na és ha rákattintunk a gombokra, eltűnik a menü. Ez a legszebb az egészben.
Összegezve, ha a pusztán technikai hibákat nem nézzük, mert a felhasználó számára végülis mindegy, hogy az most java vagy gif, vagy hogy van-e table, de akárhogy is készült az oldal, elvárható lenne, hogy ízlésesen, olvashatóan jelenjen meg, és ne kelljen jobbra-balra görgetni kisebb (bár manapság az 1024×768 talán még nem is minősül kicsinek) felbontásnál sem. Illetve hogy a menü ne tűnjön el, és ne a vissza-gombbal kelljen vacakolni ha másik menüpontot akarok választani.

whito 2007.10.01. 10:11:36

Cuki a kapcsolat oldalon levő forgó email embléma. Olyan retrós, 90-es évek feeling. :)
A háttérfeliratokon látszik, hogy a corel draw összes torzító transzformációját kipróbálták...

franxepe 2007.10.01. 10:19:55

Ha még kézzel próbálta volna valaki összeeszkábálni, úgy talán még megbocsátható lenne. De a elején "font face="Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif" " sorok és a fejléc részletessége bizony valamilyen WYSIWYG editorról árulkodik. Azokban pedig művészet nem működő oldalt összekattingatni...

TBC 2007.10.01. 21:21:47

Az is WYSIWYG webszerkesztőre utal, hogy a title-ben "Untitled document" van, illetve hogy a függőleges térközt  -vel oldotta meg. A webszerkesztő progik ugyanis - hasonlóan a szövegszerkesztőkhöz - az entert új bekezdésnek veszik (azaz ) és nem új sornak ().
De a legnagyobb gond az a monitorról kilógó szöveg, valamint az esetlen menük.
Én mindig felhasználói szemmel próbálom az ilyeneket nézni, mert az ő szempontjukból mindegy, hogy az adott oldal hogy készült, csak használható legyen. Azonban itt ezt sem sikerült összehozniuk. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha nem ismerik a html-t, akkor legalább korrekt oldalt dobnának össze a szerkesztővel... Vagy ha az se megy, nem igaz, hogy nincs valaki ismerős, aki egy alap html-t össze tud nekik dobni...
süti beállítások módosítása