Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

10+1 dolog az igazán (szar) sikeres weboldalért

2008.02.08. 16:00 | webszemét | 51 komment

Címkék: vicces dolgok

Szeretnél egy igazán szar sikeres weboldalt? Csatlakozom a tanácsadók széles táborához, és osztok egy kis észt, hogy neked is lehessen egy igazán rémes hatékony oldalad, amivel csont nélkül kikerülhetsz a webszemét blogra, de kis szerencsével meg is nyerheted a webnegatív versenyt. Jöjjenek hát a bölcseletek. Ahhoz szép, és jó oldalad legyen:


1.-Mindenek előtt nagyon fontos a színek harmóniája, hisz ezt látja meg a látogató az első másodpercekben. Ahhoz hogy felkeltsd olvasód tudatalattijának érdeklődését, harsány színeket használj, ajánlott például neon zöld alapon kanári sárga motívumok, sőt, szövegek elhelyezése.A szép, színes dolgok sztresszes látogatódat elkísérik a mennyei nyugalom szigetére. 


2.-Az emberek szeretik a zenét. A zene jó. Keresd elő Dj.Sanyi összes munkáját, és szerelj be egy lejátszót oldaladra. Fontos, hogy a hangerőt a lehető legmagasabb szinre állítsd be, hogy eljusson látogatóidhoz a zene üzenete, és rejtsd el alaposan a kikapcsoló gombot, sőt legjobb, ha nem is teszel ki ilyet. Nehogy megszakadjon a muzsika csakrális áramlása. Fontos kiemelnem, hogy akkor hatékony igazán a zenébe foglalt üzenetünk, ha az minden klikkelés után előlről kezdődik, így legalább meg is tanulják a júzerek a dallamot, és már vágyódni fognak vissza oldalunkra.


3.-Visszatérve külalakunkra, ha tudjuk már mely színeket alkalmazzuk, figyeljünk oda, hogy a grafikai elemeket fotósopban készítsük el, a paint már a múlté. Fotósopban például gyönyörűen tudjuk elemeinket domborúvá tenni, de ne feledkezzünk meg a legalább egy centis árnyékokról sem, legfeljebb 70%-os áttetszőséggel. Ezek így együtt nagyon szépek lehetnek ám.


4.-Sokan a flesses elemekre esküsznek, de ezek elkészítése munka és időigényes, és nem is tudja mindenki megnézni. Fenéket. Írjuk be szépen a gugliba a "anim gif" kifejezést, és csodát fogsz látni. Ugráló, remegő, pittyegő, rezgő animációk milliói közül választhatsz majd. Igyekezz a lehető legtöbbet összegyűjteni, arra azonban ügyelj, hogy ezek a GIF-ek teljességgel térjenek el egymástól. Ne légy sablonos! Alkalmazd ezeket a szellemes animációkat valamennyi menüpontod megjelölésére, de oldalad tartalmi részét is egészítsd ki gyakran, mintegy illusztrációt. Ezek nagyon vicces dolgok, feldobhatod velük látogatód napját.


5.-Vedd rá látogatódat, hogy a számára fontos információkért megküzdjön! Ne kínálj neki mindent tálcán! Sokkal motiváltabbá teheted őt azzal, ha kulcsfontosságú információkat, mint termékeid árát, elérhetőségeidet, vagy címedet alaposan elrejted, lehetőleg 4-5 szint mélységre. Ezzel megmozgatod a júzerek szellemi tőkéjét, akik hálásak lesznek ezért, és esténként Vágóistván helyett téged választanak.


6.-Harcolj a megosztottság ellen! Az emberek a gaz, galád fejlesztők áldozatául esve kénytelenek 5-6 féle webböngésző közül választani. Tégy ez ellen! Csináld meg úgy weboldaladat, hogy működjön internetekszplórer alatt, de küzdj hittel az ellen, hogy holmi fájörfokszokkal, meg operákkal szenvedjenek. Add nékik világosságot, nyisd fel szemüket, hogy csak egy igaz út létezik. Majd mikor vacak tűzrókájukkal hiába szenvednek, rájönnek, hogy minden, amit amit valaha láttak, csupán illúzió, az igazi minőséget csak a mikroszoft ügyfeleként élvezhetik.


7.-Nagyon fontos eleme a jó veboldalnak a megfelelő keresőoptimalizálás. Ahhoz hogy oldalad sikeres legyen, és a guglin megtalálják az érdelődők, el kell rejtened rajta pár dolgot. A háttér színével megegyező színnel írd le a lap aljára azokat a szavakat, amik kapcsolódnak oldalad témájához. Lehetőleg 500szor. Ismétlés a tudás atyja, és ezt a guglinál is tudják a robotok. (Fontos a háttérrel azonos szín, mert ez nem szabályos, és ha mondjuk feketével írod, a gugli operátorai észreveszik, és kitiltanak a rendszerből.) Ha igazán hatékony akarsz lenni, akkor azonban további szavakat is elrejtesz, mint a "pi*a, a bas*ás, és ezek legalább 50-50 szinonímáját. Így az is odatalál hozzád, aki nem is sejtette, hogy oda akart menni.


8.-Nem élhetsz reklámok nélkül. Amíg beindul a biznisz, törekedned kell némi extra bevételmegszerzésére. Ennek egyik megfelelő módja, hogy oldalad felső harmadát elborítod gugli adszensz, és etarget hirdetésekkel, lehetőleg az oldal teljes szélességét lefedve, így nem tudják a látogatók megkerülni ezeket, és garantáltan klikkelnek rá, ezzel pénzt keresve neked. Ami a megmaradt helyeket illeti, oda tedd be ismerőseid villogó GIF bannerjeit, cserébe ők is kirakják a tiedet, így egymásnak rengeteg potenciális látogatót szerezve.


9.-Ne költs pénzt olyan hülyeségekre mint a domén. Felesleges pénzkidobás. Sokkal egyszerűbb, ha regisztrálsz egy ingyenes, teneved.try.hu-s domént. Nem kerül semmibe, és sokkal jobban hangzik.


10.-Végül, de nem utolsó sorban, szintén felesleges pénzkidobás azért fizetni, hogy legyen egy tárhelyed. Minek? Rengeteg ingyenes lehetőség van, ahol segítenek oldalad hangulatát színes, csillogó-villogó reklámcsíkokkal feldobni, ezzel is egyéniséget adva neki, és hangsúlyozni a magas színvonalat, hisz nem nem lehet rossz dolog, amit ennyi ember használ.


+1.-Ha mindezen tanácsok figyelembe vételével úgy érzed, mégsem mersz belevágni saját erőből, kérj segítséget hozzáértőktől. Kerüld el a magukat webdizájnereknek, programozóknak kikiáltó kuruzslókat. Hatalmas összegekre fognak lerántani, és hidd el, nem tudják jobban a tutit, mint te, hisz nem olvasták ezeket a jótanácsokat. Ha van egy kis pénzed, keress egy maszekot, sokat hirdetnek ingyenes apróhirdető oldalakon, könnyű megtalálni őket. Csak akkor bízz meg benne, ha megnézted a weboldalukat, és ezt a pár fantasztikus tanácsot sajátként alkalmazzák önmaguknál is. Ha ennyi pénzt se szánsz rá, szolj Kovácsék fiának a 6-ik emelet 23-ból, ő a gimi 2-ik osztályában most tanulja a hátéemelt, szinte biztos, hogy 2 kolbászos pizzáért cserébe teljesíti minden elképzelésedet, ezt az írást azonban feltétlenül olvastatsd el vele is, hogy tisztában legyen a sikerhez vezető úttal!

Ha lépésről lépésre betartod tanácsaimat, hamar sikeres leszel, oldaladat jó sokan fogják böngészni, és a sok munka meghozza gyümölcsét. Arra tudom csak tanult olvasóimat is biztatni, tegyék hozzá ezen csokorhoz saját tanácsaikat is, hadd fejlődjön az új generáció.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr48331391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna · http://webdesigner.blog.hu 2008.02.08. 16:23:57

Egy fontos oprciót kifelejtettél: ha képet szúrsz be, nehogy méretre vágd. Töltsd fel a szerverre nyomdai méretben, és nyomorítsd össze, lehetőleg ne is méretarányosan.
A 6-os ponthoz: Feltétlenül írd ki, hogy az oldal milyen felbontásra, és böngészőre van kizárólag elkészítve.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.02.08. 16:39:31

nehogy uj ablakban nyiljon meg egy link!!

Csabicsekk 2008.02.08. 17:55:48

Bővítésként a shp.hu/ oldalról letölthető a "34 Böszmeség - amivel elkúrhatunk egy weboldalt, nem kicsit..."

Gabro 2008.02.08. 19:34:38

Ez most komolyan gondoljátok vagy csak poén?

. . (tör 2008.02.08. 19:45:33

Csabicsekk 2008.02.08. 17:55:48
Bővítésként a shp.hu/ oldalról letölthető a "34 Böszmeség - amivel elkúrhatunk egy weboldalt, nem kicsit..

- bővítésként az shp.hu is feltehető :)
nem mintha az enyém sokkal tutibb lenne :P

kovácspéterke 2008.02.08. 19:47:29

gabro, szerinted?

Hehehe, nagyon jók.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.02.08. 19:53:27

Tessék, egy profi is azt mondja, amit te:
weblap.neadjafel.hu/
weblap.neadjafel.hu/webdesign.html
"Tulajdonképpen elmondható, hogy a flash elemek illetve fullflash-oldalak csupán dekorációként szolgálnak, és itt csendesen megjegyzem, nem is tesznek jobbá egy weboldalt. Ezért minden megrendelőmnek javaslom, hogy csak 1-1 pici flash elemmel akarja honlapját szépíteni. Én a gif kiterjesztésű animációkat és az ötletes, szép jpg képeket inkább előnyben részesítem weblap készítésnél a flash-el szemben."

Mostantól ez az én jelszavam is: "Honlapot kívánok!"

Péterfy Bori & Love Band 2008.02.08. 20:15:54

El a kezekkel DJ Sanyitól, gondolom ezt nem tudtátok, hogy tényleg létezik ő. Viszont a remek (és egyébként nőnemű) Tilos Rádiós lemezlovas nevében tiltakozom a dehonesztálás ellen, Sanyi évek óta szórakoztatja a rádió és a weboldal és különféle bulik hallgatóit obskurus jazz, funk, diszkó, spoken word és egyéb lemezeivel, legutóbb a Merlinben tartott szilveszteri bulin is ő szórakoztatta a nagyterem közönségét.

Kula bácsi 2008.02.08. 20:23:09

weblap.neadjafel.hu/webdesign.html A köcsög a Comic Sans-szal! Faszkorbácsot neki!

W Joe 2008.02.08. 20:33:06

Egyetértek, minden sikeres oldal animált gifeket használ :)

Ez a 10+1 pont valami népszerű webdesigner tanfolyam hivatalos anyaga lehet, mert nagyon sokan dolgoznak ezek alapján :D

coder 2008.02.08. 20:36:58

Jópofa gyűjtemény, meg is fogadom az első tanácstól az utolsóig. :)

Viccen kívül pedig ha megfigyelitek a flash mint design elem azért annyira már nem divatos, max ha programozod és valami plussz interaktív funkciót tölt be (még a reklámoknál is) és azzal is igen csínyján kell bánni. Szóval csupán a design-ért hogy repkedjen a céges logó akkor sem a flash sem az anim gif nem nyerő, azok az idők már elmúltak.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.08. 20:57:19

Gabro, ez a kérdés komoly volt, vagy csak poén? :)))

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.08. 20:58:48

Amruska, ez egy másik Dj. Sanyi :-D

Neoprimitív 2008.02.08. 21:07:32

coder:

szép lenne! Most készítek egy oldalt, már majdnem kész, de még mindig nem tudom, hogy sikerül-e lebeszélnem őket a kis lebegő zászlókról a nyelvek jelöléséhez. A kezdeti, áttekinthető sablont már átpakoltam teljesen flash-be, mert minden szövegblokkot és képet ki-be akarnak forgatni, mert az olyan látványos...

netmalac 2008.02.08. 21:07:42

szia te zseni :)

Ha Te valaha is csinaltal 1 darab oldalt a Te szabalyaidal akkor az en seggem egy nagy samsonite koffer !!!!!!!!!!!!¨

Hogy irhatsz ilyet Te zseni !!!!!!!

"A háttér színével megegyező színnel írd le a lap aljára azokat a szavakat, amik kapcsolódnak oldalad témájához. Lehetőleg 500szor. Ismétlés a tudás atyja, és ezt a guglinál is tudják a robotok. (Fontos a háttérrel azonos szín, mert ez nem szabályos, és ha mondjuk feketével írod, a gugli operátorai észreveszik, és kitiltanak a rendszerből.) "

Ha ezt megcsinalod akkor a google szepen kib...sz a rendszerböl !!!¨

Wazze legalabb olyanokat irj amio franko

lg

Netmalac

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.02.08. 21:14:17

Ajjaj. Van egy vékony határvonal, ami megkülönbözteti az iróniát például a baromságtól. Néha azok kedvéért, akik ezt nem érzik, kell a kis mosolygó arcocska (egyszer olvastam így). Akik nem, hát... Hát igen.

nevetőharmadik 2008.02.08. 21:25:04

ElChe · buvar.blog.hu/ 2008.02.08. 21:14:17
Ajjaj. Van egy vékony határvonal, ami megkülönbözteti az iróniát például a baromságtól. Néha azok kedvéért, akik ezt nem érzik, kell a kis mosolygó arcocska (egyszer olvastam így). Akik nem, hát... Hát igen.

Az ilyeneknek lehet bemagyarázni, hogy a felkiáltójelek száma egyenesen arányos az intelligenciahányadossal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

nevetőharmadik 2008.02.08. 21:28:39

Jobban belegondolva... elmagyarázhatnám az ilyeneknek, hogy mi az, hogy "egyenesen arányos"?

kovácspéterke 2008.02.08. 21:30:41

Most olvastam a neadjfel.hu-n, hogy egy honlap a nap 24 órájában elérhető, hogy mindig nyitva van.
Egyszerűen csodálatos, hogy mire nem képes a technika!

micro 2008.02.08. 21:33:17

Kedves Netmalac!

Véleményem szerint Neked az agyad helyén található "egy nagy samsonite koffer"...

Webber 2008.02.08. 21:50:43

Az a legnagyobb gáz, amikor kifizetnek milliós tételeket az oldal dizájnjáért, aztán meg ráteszik egy ócska vasra, és egy szakadozó ADSL-re.
Itt találtam jó pár példát a nagyok közül is:
www.netdiag.hu/daily/080208/ndBrowser_080208.htm

Belavagyokszevasz! 2008.02.08. 21:58:52

Netmalac

Asszem nem akarom látni a referenciáidat...

tuti 2008.02.08. 21:59:44

Sokan az első honlapjuknál használnak mindenféle forgó-morgót, ezer scriptet stb, lehetőleg mindezt a főoldalon.
Számtalan embert ismerek ill. a későbbi honlapját, amely már hobbi szinten kielégítő minőségben készült.
Több tízezren kezdenek a programozók és a második lépcsőbe lépő kisgyerekek által pocskondiázott, lenézett G-portálon és egyéb ingyenes tárhelyeken. A legtöbb honlapos aki szidja ezeket az ingyenes tárhelyeket, OTT KEZDTEK!!!! Döbbenetes mennyiségű gőgszar ember van, akik lefikázzák más szórakozását, és divatszövegeket találnak ki arra, hogy "ez meg az már ma nem divat"! Én meg azt mondom, tegyen mindenki maga kedvére és a hobbi szintű honlapokat úgy csinálja, ahogy éppen jól esik neki.

öööö_szóval 2008.02.08. 22:06:26

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dave_hu (törölt) 2008.02.08. 22:08:28

még pár dolog:

- a menüpontjaid fele magyarul fele angolul legyen.
- a kezdőoldalra helyezz el egy fotód magadról (céges webodlal esetében is), és írj minikum 400 karakternyi jópofa szöveget, arról, hogy ez a te weboldalad. Haladó szinten ezt kiegészítheted fonetikusan leírt angol szavakkal, pl. jutúb, fícsör. Ezzel ki tudod fejezni a fiatalos dinamikát, amit a web megkövetel.
- mindig használj minimum 2 pixeles bordert a táblázataidnak.
- az elérhetőségnél lehetőleg egy freemailes vagy még ikább citromailes email, és egy 70-es telefonszám szerepeljen.
- látogatóidat már a lap "title" sorában köszöntsd. Használható erre az "untitled document" cím. Haladó szinten ez a hackeres unt1tl3d d0cum3nt is lehet. Ebből mindenki tudni fogja, hogy hacker vagy.

- amennyiben profi céggel dolgoztatsz figyelj arra hogy:
- a logódat csak és kizárólag a barna alapszínű névjegykártyádról tudják bescannelni a designerek. Abból sokkal könnyebb dolgozni
- a recognita program azért van, hogy te faxon is el tudd küldeni azt a szöveget amit fel akarsz rakni a honlapra, hiszen segítségével a szakemberek könnyen és gyorsan digitalizálhatják soraidat.
- de ne is küldj semmit, a designereknek elég lesz az "ide jöjjön valami szöveg" is, ők pontosan tudni fogják mit szeretnél.
- amikor a designer cég bemutatja neked az oldaltervet a következő kérdéseket tedd fel:
- és hogy fog ez majd mozogni?
- nem lehetne a menü figyelemfelkeltőbb?
- milyen lenne egy más alapszínnel?
- a logó nem kicsi a nyitólapon?

amatőr 2008.02.08. 22:36:26

Erre emlékeztek még? Az index.hu tréfája, a design-váltás reggelén pár órán át ez volt a nyitólap :)
index.hu/static/megujultunk/

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.08. 22:37:27

- az oldalad akkor fog jól mutatni, ha sok képet helyezel el rajta. A képeidet a neten keresd meg, erre a googli pont jó lesz. Figyelj arra, hogy nagy méretű képeket illessz be, amelyeket a html img tagjában méretezzél a kivánt méretre.. Ez jó hiszen ekkor ha egy linket teszel a képre, akkor a felhasználók amikor rákattintanak, azokat teljes méretben is meg lehet tekinteni. A kép mindenképp pop up-ban jelenjen meg.

- feltétlenül használj frameket. Külön frame legyen a header, a felső menu, az oldalsó menü, a tartalom és a lábléc. A menuket is ugy csinald meg, hogy csinalj annyi oldalt, amennyi menupontod van, majd mindegyikben szinezd át az egyik menupontot. Igy a laogatok minig jól látják, hogy melyik az aktuális menu

- az emberek nem szeretik megjegyezni a hosszu url-eket. ezért a frameket ugy toltsd be, hogy a böngészőben mindig csak a www.teoldalad.hu cím legyen látható.

- az elkeszitett weblap a te szellemi termeked, ezert muszaj tenned valamit az ellen, hogy a konkurencia ne lopja el a jó ötleteided. Ezert az oldalaidad javasrciptel kódold, ez tutibiztos lesz, mas nem fogja tudni kikodolni. Ez azért is elonyos, mert a legutobb is az egyik ugyfeled a rozsaszin gumikutya arat sajat maga modosította a HTML kodban, igy elestel a szokasos modosítás díjától.

TBC 2008.02.08. 23:06:22

Hát ez marhajó. :-D
Mondjuk annak is igazat kell adnom, hogy sok mai webdesigner is gportalon (rosszabb esetben privi.hu-n :-D) kezdte a pályát, szóval lehet, hogy nem valami profi termékek, de valahol el kell kezdeni. ;-) Meg aztán attól, hogy pocsékul néz ki, attól még tartalmazhat értékes információkat. Bár ritka, de előfordulhat. :-)
Na meg én azon az állásponton vagyok, hogy nem feltétlenül kell minden divatot követni, csak azért, mert az divat, bőven belefér az oldal egyediségébe, ha ezektől a tipikusan elfogadott sablonoktól eltér. Meg a frame-ekben sem látok semmi kivetnivalót, leszámítva hogy az URL ugyanaz marad, bárhol járunk az oldalban.
De emellett marha jó lett ez az írás, komolyan, már csakazértis készítek egy ízléstelen animgifes oldalt. :-D

cizella · http://anyuhamos.freeblog.hu 2008.02.08. 23:12:08

Majdnem minden benne van, aranyos :) Az az egy bajom van vele, hogy nekem megfájdul a fejem, ha ilyen kicsi betűket kell olvasnom (pedig semmi extra felbontás, 1280x800), szövegméretet viszont kézi vezérléssel változtatgatni nem szeretek. De lehet, hogy másnak nem probléma a fix betűméret.

És itt egy profi cég, figyelemre méltó forráskóddal:
alap.net/websablon/index.html

kukacka 2008.02.08. 23:16:55

Az lemaradt, hogy a hosszabb, egész oldalas szövegeket lehetőleg 8 pt betűnagysággal az oldal szélességének 100%-ával rakd fel, hogy 2 sor után nehogy valaki tovább bírja olvasni.

A framesetbe iframeket is illik betenni, minimum 3 görgetősáv legyen egymás mellett.

Marquee és blink minden mennyiségben!

FrontPage, FrontPage!

PS:
Az Indexeseknek jár egy tiszteletbeli díj. (Poén volt az is, hogy mennyien vették komolyan az "új dizájnt".)

vérmacska 2008.02.08. 23:42:53

Eztet itten nem értem eztet: "Fotósopban például gyönyörűen tudjuk elemeinket domborúvá tenni, de ne feledkezzünk meg a legalább egy centis árnyékokról sem, legfeljebb 70%-os áttetszőséggel."
Most akkor a webkettes 3d-szerűség és árnyékolás trendi vagy nem trendi? Vagy itt most a túlzásba viteléről van szó? Vagy valami tökmásról, és félreértettem?

Különben egyetértek azzal, aki szerint nem feltétlenül muszáj követni a divatot. Nemtrendi, nemwebkettes, na és? Ki nem szarja le, ha amúgy tetszetős? (Nyilván nem az ömlesztett animgifek vizuálterrorjára gondolok.)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.02.09. 00:21:57

Nah. Akkor kitoltam eztet a webnegára a lapo alja felé az ajánlott irodalmak közé. :D

Nem akarok súgni, de a webnegativehoz ez jó forrásanyag (gifek iszonyat mennyiségben). Innen fogok összerakni egy fasza kis sample oldalt :D
designstudio.vilaga.hu/

Amúgy ma jött egy pályázat, ami egész pofás :D Milu, szerintem lehidalsz rajta :D Nem tudom, hogy ezt Tomboldáék csinálták-e, de az a szint :D

kukacka 2008.02.09. 00:40:28

Imádom, amikor közlik velem, hogy milyen böngészőt és oprendszert használok, hogy Magyarországról kukkolok. Képzelem, hogy le van ettől hidalva a megrendelő. Az egyszeri júzer meg egyből BigBrothert (vagy ÁVH-t) vizionál.

Brrrrr.

Teru 2008.02.09. 00:53:35

Kéne még az is, hogy tegyél be minél villogóbb, sokatváltozósabb, feltűnőbb kurzort. A szokásos az úgyis unalmas. Legjobb az, ha a nyomorult júzer meg se találja a hot spot-ját.

fcuk 2008.02.09. 01:30:10

Talán nem ártott kicsit aktualizálni ezeket az ökörségeket, a kilencvenes évek végén még belefértek volna.

Az a vicces, hogy ilyen possztal meg lehet jelenni. Animgif, aha. Az itt említettek max ótvar myspace-s illetve xyfreeblog oldalon fellelhetők a tizenéves tiniközönség előadásában, aki kiesik ebből a tartományból, pedig nem érdemes említésre.

Az, hogy a Flash még kódolva is szarlegyen, egyenesen vicc. Csak talán nem kell általánosítani, weboldalakal szemben meg főleg. Takarítónéni portfolio oldal versus microsite lószar? Felbasztam magam már a felénél. a tendenciákat figyelni persze nehezebb mint baromságokat összehordani. Nice blog. Mellesleg a külcsíny megérne egy hasonló posztot. NC.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.02.09. 02:03:57

Google reklám... No az azért akad itt is, fent bal oldalon :-)

szbszig 2008.02.09. 03:33:52

Gabro: Én nem olvastam el a bevezetőt, rögtön a pontoknál kezdtem. (Erről is rengeteg érdekes tanulmányt lehet készíteni, hogy az emberek hogyan viszonyulnak egy újonnan betöltött oldalhoz, hol kezdik azt el tanulmányozni először.) Az első pont alatt még voltak némi kételyeim, hogy ez nem igazán így van, a másodiktól viszont már röhögtem. :)

fostalicska · http://fostalicska.blog.hu 2008.02.09. 04:00:36

Remélem, mindenki számára egyértelmű, hogy
- Netmalac,
- Gabro,
- és valószínűleg fcuk felhasználó is mind-mind tudatlan buzik, akik nem képesek az írott szöveget értelmezni.

AP (törölt) 2008.02.09. 05:22:39

a legnagyobb baj nem a kinézettel van, hanem azzal, hogy nincs a lapon tartalom..


Sziasztok ez az én weboldalam, vérpistike vagyok, 1337 h4x0R, a kettő béből, és a példaképem Bon Jovi!

mannoo 2008.02.09. 08:36:35

Oldalaink megtekintéséhez IE 5.0 vagy újabb böngészõt ajánlunk, min. 1280x800 képernyõfelbontásban

Dave_hu (törölt) 2008.02.09. 08:37:35

fcuk itt egy aktualizált:

- az adsense hirdetés jól mutat egy céges oldalon is, sőt még pénzt is kereshetsz vele. használd.
- minimum 2 percig "rakódjon össze" flashben a weboldalad. Minden kis vonal trendi villogással és pittyegéssel jöjjön be, mint amikor a robotok bootolnak a scifikben. Ez nagyon trendi.
- mindenképp világosszürke - fehér átmeneteket alkalmazz, mert az Apple is, és te iy olyan trendi vagy.
- a hírek menüpontot nevezd át blog-ra. Így sokkal közelebb fognak érezni az ügyfelek, hiszen fiatalos, és kiváló tartalmakkal töltheted fel, például hogy mennyire várod már a következő céges bulit.
- bármilyen interaktív elem van a honlapodon, azon tüntesd fel a "béta" jelzőt.
- ügyelj arra, hogy cégismrtedőd és elérhetőségeid ne legyenek vágólapra másolhatók (használj például flash videót, vagy gifet), sőt elég ha egy kis boxban jelennek meg görgetősávval (custom!), így az ügyfél nem fogja tudni kinyomtatni sem, amellyik még inkább az online jelenlétedre hivhatod fel a figyelmet.
- a kapcsolatfelvételnél semmiképpen se legyen (kis cég esetében soha!) konkrét elérhetőség, hanem - mint a nagyok - egy hosszú kérdőív legyen arról mit akar, kit keres. pl.: érdeklődés termékekről vagy általános érdeklődés. Ettől látszani fog mennyire profi vagy és nagy cég.
- amennyiben az ügyfél elnavigál a nyitólapról például termékeid oldalára, közöld vele, hogy regisztrálnia kell magát. Mindenki szeret regisztrálni, mert ettől különlegesebbnek érzi magát. Legalább egy betűfelismerő legyen ezután. Minél bonyolultabb. Ügyelj arra, hogy amennyiben valamit nem tölt ki az ügyfél a regisztrációkor, újra az üres form fogadja egy piros hibaüzenettel: "ország megadása kötelező".

Akybron 2008.02.09. 10:19:15

A fentiek figyelembe vételével készült az alábbi weblap
keptelenseg.uw.hu/

fcuk 2008.02.09. 14:20:06

dave, ezen már jót röhögtem:) ez poénos.

fostalicska: szerintem félreértelmezted amit írtam, ebből kifolyólag valószínű, hogy buzi lehetsz.

Mária 2008.02.11. 09:29:49

"Hámmééé...?

Nekem szar az oldalam, kifolyik tőle a szemed, felfordul a gyomrod, nem győzöd rajta a sok baromságot elolvasni, a Google kerüli, mint a pestisest, de büszke vagyok rá!

MERT BEVÉTELT TERMEL!"

****************************

Szabványcikizésre konzerv válsz! Ismerős valakinek?

}:-)

ppeterka 2008.02.12. 11:16:01

Nem ez a bazmeg, hanem hogy tényleg van ilyen!!!

www.fatline-music.hu/

Ezdebazmeg...Bazmeg.

( a termékek színvonala és ára meg, hát.... Na mindegy, ez nem az a szakma)

EarlD 2008.02.12. 13:47:48

ppeterka: Hát de tök rendes a faszi, lelopja a képet a külföldi oldalakról, de legalább odaírja, hogy honnan lopta (mert ugye alap esetben ettől még nem lesz jogszerű a kép felhasználása). Meg az is tetszett, hogy a "vissza" gomb alatt a gitár képe is vissza van fordítva! Csupa jópofa dolog. :)))

Más kérdés, hogy a rondaságán kívül nagyjából használhatatlan is az egész. Reméljük, a hangmérnöki teendőket nem ilyen színvonalon látják el! :) De tényleg, kíváncsi lennék, hogy akinek vizuálisan ennyire nincs esztétikai érzéke, az hogy tud dolgozni a fülével? Mert sztem az is nagyjából ugyanazokat a kvalitásokat és tehetséget igényli.

zebi 2008.02.14. 13:12:34

Ez a neadjafel nagyon tetszik. Itt egy referenciája: wellness.neadjafel.hu/

Huszár József · http://www.vitaminbank.hu 2008.08.22. 23:55:53

Nagyon jó a cikk. Viszont ha valaki komolyan gondolja a weblapja jövőjét, vegyen domain nevet és fizessen elő egy tárhelyszolgáltatónál.
süti beállítások módosítása