Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Szarrágás az Expressz.hu-n

2008.02.02. 14:11 | webszemét | 29 komment

Címkék: apróhirdetés

Meg kell mondjam, bögyömben van az egész magyarországi onlájn apróhirdetős szakma, annyi szart szerintem egy terület sem produkált, mint ez. Írtam is már néhány postot, következzék most egy újabb. Az Expressz esetében nem a funkcionális, vagy látványi gondok vannak előtérben, a legnagyobb bajom, és ezzel szerintem sokan vannak így, egy igazi szarrágó dologgal van. (sorry, erre nincs jobb szó) Idézet az Expressz üzleti szabályzatából:

"Továbbá a hirdetésben nem szerepelhet:
  -expressz.hu oldaláról kimutató link"


Érted?!? Nem adhatsz fel olyan hirdetést, amiben olyan dolgot hirdetsz, aminek van internetes megjelenítési formája. Illetve feladhatsz, de kb. annyi értelme lesz, mintha a nyóckerben festenéd fel egy bontás előtt álló gangos kecó belső udvarán. Szóval az expressznél meghirdették a "vissza a 90-es évekbe" politikát, nehogy bárki is meg merjen jelenni az interneten, tessék itt hirdetni, és kapkodni a telefont, meg válaszolgatni a sok hülye ímélre, amik jellemzően így hangzanak: "mi az oldal címe??? így nem lehet hatékonyan hirdetni, hogy nem tudjuk, hol lehet megnézni!" Ez a olvasói hozzáállás sajna konkrét élményen alapul, mikor korábban webáruházamat próbáltam hirdetni. Először kimoderálták a linket, aztán mikor megunták, törölték a hirdetést. És nem adtam fel 500at! Egyet szerettem volna. Jó, én értem, hogy ha valaki a kocsiját akarja eladni, akkor annak nem kell link, de annyi ezer féle dolgot lehet hirdetni, akár egy kozmetikát véve példaként, fogja magát csinál egy egyszerű kis honlapot, árakkal, térképpel, stb, és hiába hirdet az expresszen, törlik. A piac pedig kb 60%-ban az övék, a maradék 40%-on vagy 50 oldal osztozik. Hát ennyi. Tudom nem egy nagy dolog, de baromi idegesítő, idióta hozzáállás ez az Expressz részéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr91322082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.02. 17:09:45

Idióta üzletpolitika idióta kommi-kövület újságtól...

neutral 2008.02.02. 17:17:24

Mi ezzel a baj? Szabad piacgazdaság van, van másik hirdető. Majd akkor az E. tönkremegy. Vagy változtat az üzletpolitikán. Akinek nem tetszik a kapitalizmus, a piacgazdaság, az elmehet: Kuba, Észak-Korea tárt karokkal várja.

ee 2008.02.02. 17:29:04

Az ingatlan.com díjszabása:

kép feltöltése* (maximum 5 db / hirdetés): 2000 Ft / kép / 6 hónap
Link megadása 5500 Ft / 6 hónap
Hirdetés kiemelése 5000 Ft / 2 hét
„Sürgős” felirat 2100 Ft / 2 hét

6 db betűért 2100 ft-ot kérnek. Akkor inkább az expressz.hu

TFec 2008.02.02. 17:29:26

szarrágásról ír a szerző, miközben egy ingyenes hirdetési felületen próbálja meg hirdetni a webáruházát.... :)))) ez az igazi szarrágás!

ingyenélő 2008.02.02. 17:34:38

TFec 2008.02.02. 17:29:26

pont ezt akartam írni !!! :) nagyon lol :) amúgy van fizetős csomag az expresszen oda lehet linket írni :)

mi a gáz post író nincsen ingyen reklám amin Te webáruházat üzemeltetsz ?

-balázs- 2008.02.02. 17:47:30

Hirdetni akarod a webáruházadat, vagy eladni? :)
Az apróhirdetési rovat sosem volt reklámfelület.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.02. 18:48:34

Ebbe már én is belefutottam. A lenti levelezésben egyedül a neveket írtam át:

"Üdvözöljük!
Az Ön hirdetését eltávolítottuk.

Hirdetés címe: '45 m²-es egyéb üdülőövezeti ingatlan eladó'

Hirdetés azonosító: 6566202

Üdvözlettel, Expressz.hu szerkesztősége, expressz@expressz.hu

___________________


Esetleg valami indoklás? Törvénybe ütköző vagy erkölcstelen üdülési jogot hirdetni?

Üdvözlettel,
Fedor

___________________


Tisztelt Fedor ÚR!

Ha nem törvénybe ütközőt, de szabálytalan dolgot hirdetett, mert weblapcímet adott meg a hirdetésben sideris.hu/st_Lorenzen/
Köszönettel:

T. P.
Expressz Magyarország Zrt.

___________________

Tisztelt T. P. Úr!

Megnéztem az üzleti szabályzatukat, valóban szerepel benne ez a kitétel. De. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki kihagyja az apróbetűs részt egy ilyen egyszerű művelet, mint a hirdetésfeladás előtt, így valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki fel se tételezi, hogy egy ennyire evidens dolgot Önök (számomra érthetetlen okból) tiltanak. Ha egy olyan terméket hirdetek, amelynek a részletes leírása nem fér el egy apróhirdetésben, miért nem adhatok meg további információforrást, kihasználva az internet adta lehetőségeket? Mennyiben árt ez Önöknek? Más apróhirdető oldalakon külön rubrikával támogatják ezt a lehetőséget. Ennyi erővel azt is letilthatnák, hogy megadjam a telefonszámom, mert azon is tudnék további információkkal szolgálni az esetleges érdeklődőknek. Tényleg nem értem a döntésük logikáját. Javaslom továbbítsa a döntéshozók felé ezt a kritikát, hátha feloldják ezt az értelmetlen önkorlátozást, és addig is, legalább jelezzék feltünőbben ezt a tiltást, hogy ne kelljen másnak is fölösleges köröket futnia.

Üdvözlettel,
Fedor

___________________

Tisztelt Fedor ÚR!

A vezetőség célja az volt, hogy nem más oldalak nézen az olvasó, hanem mienket. A bővebb információ megadására javaslom úgy írja, hogy bővebb információ e-mail-ben.

Ettől függetlenül kérését továbbítom a vezetőség felé.

Köszönettel:

T. P.
Expressz Magyarország Zrt.

___________________

Tisztelt T. P. Úr!

Érdekes hozzállás, mert szerintem ezzel csak a saját esélyeiket rontják azokkal a versenytársaikkal szemben, akiknél ez a többletszolgáltatás nem jelent gondot, sőt... De hát mindenki úgy rontja a saját üzletét, ahogy akarja, tudomásul veszem. Ezesetben viszont még inkább javaslom, hogy vegyék figyelembe a kritikám második felét, vagyis akkor legalább a jelezzék a hirdetés feladása közben is, hogy ez tiltott és üldözendő dolog Önöknél, mert ez az interneten egyáltalán nem természetes.

Üdvözlettel,
Fedor"

Ennek másfél hónapja. Az előbb direkt leellenőriztem: hirdetésfeladás közben nyoma sincs a tiltásnak azóta se.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.02. 18:55:08

Válaszom azoknak, akik szerint vérlázító dolog egy webáruház szolgáltatásait holmi ingyenes hirdetésben népszerűsíteni.
-tök mindegy, hogy mit hirdetek, ami megfelel a törvény betűjének, és nem szerepel a szabályzatban, mint tiltott téma, azt nyilván hirdethetem. Ennél fogva nyilvánvaló, hogy ha a webáruházamat, vagy bármely szolgáltatásomat, termékemet, stb szeretném hirdetni, azt megtehetem, viszont nincs értelme, ha nem írhatok oda címet. ez volt a panasz tárgya. a kérdés az, hogy miért nem? de rugaszkodjunk el a webáruháztól.
Tegyük fel hogy, szobafestő vagyok. Hirdetem magam a szolgáltatás rovatban, ahol nyilván nincs hely megmutatni a referenciáimat, nincs hely árlistát elhelyezni, stb, stb, viszont van egy weboldalam, ami egyszerű mint egy szög, de rajta van az infó.
Akkor én egy szar szemét vagyok, mert ingyenes hirdetésben szeretném a szolgáltatásomat eljuttatni az emberekhez egy olyan oldalon, ami azt mondja magáról, hogy ingyenesen lehet nála hirdetni! Na, akkor ez most hogy van? De sorolhatnám.
Mondhattam volna bármely kategóriát a mikroválalkozások közül, akinek nincs pénze nemhogy hirdetni, még az adó befizetésére is alig, de valamit csinálni kell, hogy beinduljon a dolog.
A másik megközelítése a dolognak, jó, ha fizetek, lehet link. Ez a része akármit mondtok, szarrágás, mert ilyenért pénzt kérni gusztustalan, a kiemelés, meg egyéb extra dolgok, az OK, de egy ilyen alap dolog? De jó, bassza szellő, küldök nekik egy rohadt sms-t, ha ez nekem fontos. De mikor küldik az e-mailt, hogy hirdetése feladva, miért nem tosznak oda egy sort, hogy a hirdetésében linket észlelt rendszerünk, mely nem fog megjelenni, csak ha küld egy sms-t?
Nem ez lenne a kultúrált megoldás, ahelyett hogy se szó se beszéd, törölnek?

Ami a miért nem megy az ember máshova kérdést illeti, sajnos össz-vissz talán 3 olyan oldal van, ami van elég nagy ahhoz, hogy hatékonyan lehessen rajta hirdetni. A piac kb. 60%-át ez az egy oldal fogja, a maradék 40%-ot további 50. Ki lehet számolni, hova lehet még menni, ha eredményesen akar hirdetni az ember, és nem csak nyomogatni a billentyűzetet. nincs sajna sok választás...

tóbiás · http://poorn.hu 2008.02.02. 19:02:52

Ma ettem egy isteni rizottót. csak mondtam.

Csaba 2008.02.02. 19:15:48

Van egy eladó telkem. Készítettem róla, a rajta lévő házról és a környező csodálatos tájról ötven-egynéhány fotót, az egészet felraktam egy erre a célra készített weblapra. Tiszta sor: meghirdetem a telket, írok róla pár szót, és elküldöm az érdeklődőket az internetre, nézzék meg, miről van szó. De aztán rájöttem, hogy ez nem minden esetben járható út... Sajnos az emberi butaság igen magas falakat alkot néha. Az a szomorú, hogy ez a "szabály" annyira, de annyira értelmetlen! Senki nem tud gondolkodni az Expressznél??
Egy azért biztos: nem fogok náluk hirdetni. Van más lehetőség is.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.02.02. 19:17:50

ezt a témát pont ma hoztam fel én is a spamelés kapcsán, és tökéletesen egyetértek a blogszerzővel, mégpedig azért, mert én is hirdetek folyamatosan az expressz-en és állandóan törölnek

(csak a hasonló észrevételek miatt másolom be ide)

a felhasználói feltételek szerint 5 hirdetést lehet ingyen feladni, de:

- nem lehet nyílt vagy burkolt reklám (ez eleve abberált, mert az apróhirdetés mint olyan, egy nyilvánvaló reklám, különben mi a tosznak adod fel)
- nem lehet benne internetes link! 2008-ban!

na ezek után folyamatosan törlik a hirdetéseimet, én meg már persze sportot csinálok belőle, hogy csak azért is fent leszek

egyszer visszaírt valami félnótás hogy én spamelem a hirdetéseket

1) ugyanabba a kategóriába nem adtam fel egymás alá többet (ha mégis ezt tettem volna akkor a floodolás és nem spamelés)

2) ők aták meg a főkategóriánkénti limitet, ez 5 volt, akkor 5-öt csak fel lehet adni elvileg

3) van egy régi mondás, ha valaki qrvának áll, számítania kell arra, hogy meg fogják baxni, szerintem ha valaki csinál egy ingyenes hirdető oldalt, számítani kell arra, hogy ott ingyen hirdetők lesznek és nem lehet mindet fizetésbe erőszakolni

az itt ingyenélésről vélekedők figyelmét különösen felhívom a fenti 3. pontra

minek csinál ingyenes oldalt az, aki pénzt akar kapni érte

vagy engedjen csak egy hirdetést és kelljen visszaigazolni, mint külföldön mindenhol

különben énbennem van annyi betyárbecsület, hogy amikor hirdetést adok fel ingyen, kattintgatok az oldalon lévő gugli hirdetésekre (általában a külföldi/multi hirdetésekre, hogy ne a magyar sorstársaknak kerüljön pénzükbe)

sőt meg is szoktam nézni azokat az oldalakat és a múltkor vásároltam is pl. egy telefontartót egy ilyen véletlen megismert oldalon

nem ez lenne a normális???

(egyébként a sok oldal látogatás amit a hirdetők generálnak, szintén vastagon hoz az Expressznek, szóval emiatt sem érdemes őket kiirtani, de ez megint egy másik kérdés)

W Joe 2008.02.02. 19:21:25

"A vezetőség célja az volt, hogy nem más oldalak nézen az olvasó, hanem mienket."

LOL
:-D

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.02.02. 19:43:53

Legalább ne állna le kétnaponként egy-két órára (persze mikor máskor, napközben):

www.netdiag.hu/daily/080126/ndHttp_080126_id166.htm
www.netdiag.hu/daily/080129/ndHttp_080129_id166.htm
www.netdiag.hu/daily/080201/ndHttp_080201_id166.htm

Elég gáz ez a piacvezetőtől...

---

De az igazi perverzió: express.hu -ra belinkelni egy MTI hírt :-)

"Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése."
www.mti.hu (a lap alján)

:-))))

Fucksee 2008.02.02. 21:00:15

ez így tlényleg gáz

csinálhatna az expressz egy feltölthető egyenleget, amit sokféleképp ki lehetne fizetni, és egy weboldal belinkelése, max 200 forintba kerülne például
persze korrekt informálással

LiberAll 2008.02.02. 21:10:32

Fel kéne rakni egy hírdetést, hogy eladó az express. hu talán 1 forintot adna érte valaki....

pifta 2008.02.02. 21:40:36

Hali!

Az a baj evvel hogy az mind szép és jó hogy egy csomó mindent lehetne, de a multicégeknél ez problémás... Az Expressz legnagyobb baja az hogy egy Európai multinak a magyarországi leszármazottja, és mint ilyen igen sok dologban követnie kell a multin belüli standardokat.

Egyébként - a netgurukat kérdezem - néztétek már hogy honnan tölti le a browser az expressz.hu-t? ha nem akkor tanulságos és érthető lehet hogy egy ilyen apró dolgot nehezen tudnak kivitelezni...:)

De nem védeni akarom őket, csak megértem hogy nekik sem egyszerű az élet ekkora bürokráciával... (kicsit jobban belelátok ebbe mint az átlag user...:) )

Maradtam tisztelettel...
Pifta

kovácske t. jános 2008.02.02. 23:06:02

jogos a füstölgés, de van megoldás, még ha féloldalas is: 1, ne hirdess az expresszben egyáltalán 2, ha olyan dolgot bhirdetsz, amit az expressz olvasóinak szánsz, hirdess az expresszben, azon szabályok szerint, amit rád kényszerítenek, DE hirdess nyugodtan a neten is. ha a webcím pl gumipapucs.hu és a hirdetést gumipapucs jeligével adod fel, lesz eg pár ember aki megpróbálja beírni a keresőbe. vagy ha a céged neve Káposztásmegyeri Luxus Kozmetikai Szalon akkor ez legyen a jelige, és megint lesz pár ember, aki rákeres a neten a luxus, káposztásmegyeri, kozmetikai szalon szavakra, ha van honlapod, megtalálják. az expressz link-ellenessége értelmetlen korlátozás, de hatástalan is (a fentiek miatt).úgyhogy nem kell vele foglalkozni.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.02.02. 23:39:29

Az is kérdés, hogy mi számít linknek. Pl. az, hogy express pont húúú.... ? :-)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.02.02. 23:57:24

Hehe :D Dark: pont ezt akartam én is kérdezni. Amúgy az online változat soha sem volt használható. Ha már online, akkor apronet, bár az is egyre szarabb. Csinálni kellene egy normális hirdetőt (is). Amúgy aprohirdetőt én is üzemeltettem. Ennek ellenére nem értem, hogy mi a gond egy link publikálásával. (kivéve persze wellbizes és hasonló linkeket).

guszti 2008.02.03. 00:54:26

na hahó,
figyu, ne legyetek már annyira egyszerűek, mint maga az alkalmazott, aki ezt az idióta választ adta a szerző kérdésére. Nem hiszem hogy titkot árulnék el akár webguruknak akár mukinyulaknak a következőkkel:
- ha üzleti alapon, ha úgy tetszik, megélhetésből csinálsz egy ingyenes netes szolgáltatást, akkor nyilván abból élsz, hogy a kispiroska bt elhelyez nálad bannert, meg a nagy gugli egy kis okosságot, és ezért fizet. Vagyis szinte minden - hisz az ingyenebéd legalábbis ritka - ún. ingyenes webes szolgáltatás (tárhely, társkereső, kultúr- vagy hírkontent, stb.) a hirdetésből él, azaz a reklámból. A szuperinfó is egy kereskedelmi média, ott is más a tarifa, ha a tehenedet hirdeted mint marinéni, vagy ha a tejedet mint marinéni bt.
- Az ún. apróhirdetést az különbözteti meg általában a reklámtól, hogy ott nem üzletel valaki az adott dologgal, hanem egyszerűen van neki egy, és megunta. Aki ilyet olvas, az pont azt szeretné, hogy az adott terméket ne kereskedőtől kelljen megvennie, pl. mert tájékozódott az árakról és annyi pénze nincs. Vagyis "ingyen" adni apróhirdetési lehetőséget pont olyan, mint "ingyen" adni tárhelyet, híreket, művészetet, szolgáltatást. A zindexet is a reklámoktól olvasod ingyé, meg mari néni tehenét is, vagyis nem ingyen, mert cserébe megnézel egy-két fizetett hirdetést is. Vagyis a dotkomcsoda ma már egyszerű mint a faék: odacsábítod valamilyen infóval az oldaladra a júzert, aztán az infóért cserébe rásózol egy kis kapcsolt infót, amiért meg valaki más fizet neked. Kiteheted a verseidet is, ha olyan jók, hogy ettől tömegek klikkelnek rád, meggazdagszol. Ha te egy speciális szolgáltatással megcélzod azokat az embereket, akik el akarják adni a megunt tehenüket, vagy meg akarják venni mások megunt tehenét, autóját, házát (elsősorban a megunótól magától, mert mondjuk kész vannak a jófej, mindig nyájas kereskedőktől), nem sajnálsz rá egy kis kódolást meg szerverüzemeltetést, és még nem is kérsz pénzt érte tőlük, akkor az ilyen emberek közt népszerű leszel, és mivel az ilyen embereknél pénz van és azt költeni akarják, biztos találsz egy-két jófej, nyájas kereskedőt, aki szívesen ad neked egy kis pénzt (hogy ne halj éhen ha már dolgozotál), ha őt is megemlíted, hátha pont nem lesz valakinél megunt piros pöttyös labda kék varrattal.
- tehát az ún. "üzleti" és az ún. "magán" hirdetés közt van az érzelmin túl praktikus különbség is, mind a feladó, mind a fogyasztó oldalán, a nagy dotkom-biznyákban meg ráadásul e kettő a mérleg ellenkező serpenyőjében van. Az őszinte válasz a cégtől az lett volna, hogy:
- tisztelt ügyfelünk, mi abból élünk, hogy ingyenesen vállaljuk magánhirdetések megjelentetését, és az ezzel népszerűvé tett oldalunkon üzleti hirdetéseket jelentetünk meg, ezek értékesítéséből fedezzük költségeinket és gazdagszunk. Mivel az ön hirdetése az üzleti kategóriába tartozik, nem tudjuk ingyenesen megjelentetni, mert nem vagyunk saját magunk ellenségei. Térítés ellenében azonban szívesen tájékoztatjuk olvasótáborunkat az ön cégének termékéről, szolgáltatásáról is.


(van azért 1-2 tényleg szarrágás kategória a kommentek közt, ha már nem bot, hanem emberi agy moderálja ki a linket, az miért nem hagyja meg az 50 képes galériát az ominózus házról vagy tehénről, és miért nem szorítkozik az értetlen, próbálkozó tejipari vállalkozások helyretevésére. Ami meg már inkább vérlázítóan hangzik, az az mti dolog, vagyis nehogy már nekem megtilthassa valaki, hogy leírjam azt a karaktersort, hogy a-háref-egyenlő-vévévé-pont-emtéí-pont-hú, illetve nehogymnár bármilyen törvény előírja egy cég üzletszabályzatának akár csak az elolvasását, mielőtt azt a céget meghivatkozandó néven nevezem.)


ps. egy illemszabály javaslat: wiwen köremailt akkor írj, ha születésnapod van, és ennek kapcsán személyesen kívánod vendégül látni ismerőseidet. Ha vendéglátással, ill. programszervezéssel foglalkozol üzleti alapon, használd az üzenőfalat lécci, akármekkora haverom is vagy, köszi. Mégse szemeteljünk már egymás levelesládájába, na.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.02.03. 01:21:12

Az MTI-hez visszatérve: a legnagyobb pofátlanság az az egészben, hogy ez a tetü banda részben közfeladatot lát el, közpénzből.
Kíváncsi lennék arra is, milyen paragrafus alapján tiltják meg nekem, hogy leírjam: www.mti.hu
Lehet kérem perelni, nevem és elérhetőségem a nickem melletti linken, két kattintásnyira :-).
Ilyen szerintem a világon nincsen, abszurdum.

morpet 2008.02.03. 01:30:00

#1 E-mailt engednek? Nos akkor létrehoz egy spéci e-mail-címet, ott beállítja automatikus válaszként a honlap címet, a hirdetésbe meg beírja, hogy további info automatikus válaszban a ... e-mail címről. #2 Vagy linknek minősül-e az hogy keresse fel a csillaghegyilakas oldalt a Freeweb honlapján? Na, az tényleg nem lenne szép húzás, ha ezt kimoderálnák. #3 Az ingatlan képeihez tartozó Flickr azonosító ..... stb. stb.

netDiag · http://www.netdiag.hu 2008.02.03. 04:33:35

Akkor az MTI-nek nincs sok üzleti érzéke!
Én boldog lennék ha minél többen megnéznék, és belinkelnék az oldalamat :)

gusty 2008.02.03. 08:45:40

Az a baj, hogy nagyon egyoldalúan nézik az elégedetlenkedők a dolgot.

1, Tudomásul kell venni, hogy ajándék lónak... A szolgáltatónak joga van megszabni a feltételeit. Pl. a Mc Donaldsban nem lehet sört kapni, pedig milyen jól esne a bigmek után. Köcsögség?

2, A szolgáltatónak lehetnek olyan okai, amit nem ismerünk.

Az apronet pl. már használhatatlan lett a sok bolt, meg kiemelt hírdetéstől. Oldalakon keresztül csak a boltok hírdetései jönnek. Meg a köcsögöké aki a samsung telefonjához még az adidas szót is beírja kereső kifejezésnek.

Egyetértek, hogy jobb a hírdetés, ha egy linken keresztül bemutatható az eladás tárgya. De mint a példa is mutatja, jönnek a spammerek, s telenyomják a rovatot hírdetésekkel, egyéb oda nem illő dolgokkal. Lehet, hogy nem mindenki, de miután a lehetőség adott, ők lesznek többen. Más oldalak példája ezt mutatja.

ppeterka 2008.02.04. 16:00:50

Ez is ilyen Expressz-féle dolog: www.autoinfo.hu/ gááááz...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.05. 00:01:53

Olyan feltetelekkel mukodnek, amilyennel akarnak, ha nem tetszik, nem kell am ott tolakodni, de azert annyit megtehetnenek, hogy nem utolag torlik a hirdetesedet, hanem a feladaskor visszadobjak, hogy szedd ki belole a linket, mert azt nem lehet. Kicsit felhasznalobaratabb megoldas. Mar ha nem a 'buntetes' a cel. (Nagyon bonyolult feladat, alap esetben kell hozza egy db. regex.)

Az MTI is erdekes kerdes. Az mar korabban ki lett mondva valahol, hogy az u.n. deep linkkel akar szerzoi jogot is lehet serteni. Ha ezt akarja tiltani valaki, az ugy onmagaban akar ertheto is lehet. Most attol eltekintve, hogy az MTI mennyire kozszolgalati, es mennyire kozpenzbol dolgozik. Ahhoz nem ertek :). Bar azert az ujsagok gondolom fizetnek nekik a selejtes hirekert (lasd a sok pontatlan pongyola szart az indexen, aminel mindig az MTIre mutogatnak).
süti beállítások módosítása