Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Konteszt, konteszt hátán

2008.02.02. 11:23 | webszemét | 5 komment

Címkék: pályázat

Versenykiírásunkkal kapcsolatban több kérdés is felmerült. Először is szólnék a nyereményről. Nem, sajnos nem Mekbúk lesz a nyeremény. Ha lenne egy Mekbúkom erre a célra,  eladnám, és a pénzből vennék egy csomó nyeremény ajándékot megtartanám magamnak:)) Nem, barátaim, egészen egyszerű, és gazdaságos tárgyról van szó, a 2 nyertes (vagy ha nagyon sok lesz a pályamű, a 2.-ik, és 3.-ik helyezett is) kap egy gyönyörű Webszemetes pólót, nemsokára meglesz a terv, azt mindenképp bepostolom. Király lesz, ígérem.

Felmerült a kérdés, milyen irányba vigyük a "böngésző" dolgot. Tanult kollégáim okfejtéseit figyelembe véve, a cél, hogy ha nem is a legrégibb, de 5-6 évvel ezelőtti terméken is elmenjen az oldal, úgy érzem, ebben sokkal nagyobb kihívás van, persze mennie kell IE7, FF, és esetleg Opera alatt is (ezutóbbi kettő aktuális verziószámából nem vagyok naprakész, mivel Avant brózert használok, igaz utánanézhettem volna:))) ) Szóval ne puhuljon el a konteszt "rajzolni legrébebbi progival" szintre. Ezzel egyetemben egy további kritérium a versenyt illetően:

A pályamű dizájnját illetően nem állhat csupán "programozott grafikai elemekből", annak megjelenését mindenképp rajzoló programmal kell előállítani/tartalmaznia kell ilyen elemeket, hisz ez az egyik fő feladat. (mert volt felvetés, hogy mivan, ha nem teszünk képet, hanem olyan dizájnt találunk ki, amihez nem kell)

Végül, de nem utolsó sorban, felmerült egy probléma, a szavazás időpontját illetően. Ennek megfelelően a kiírás az alábbiakban változik: A beküldési határidő 2008.március 15! Március 16-án 0 órakor indul a szavazás, mely 2008.március 31-ig tart, eredményhirdetés 2008, április 1.-én! A kész pályaművek linkjét továbbra is a megadott mailcímre kell elküldeni, azok végülis nem itt, hanem egy erre a célra készített oldalon jelennek majd meg, és az indulás napjától lehet minden weboldal esetében szavazni küllemre, és szerkezeti tartalomra (szakmai részre).

Még egy apró kiegészítés, aztán jön a másik mai hír. Az oldal, melyet a versenyre készítesz, nem lehet reklám jellegű, azaz nem tartalmazhat semmilyen, másik weboldalra mutató linket, Google Adsense hirdetést, Készítő valódi nevét (becenév, nick lehet), elérhetőségeit. Semmiképp nem szeretném, ha ebből a versenyből reklámcélú anyagok születnének, legyen ez inkább kihívás.

Régi motoros netes körökből bizonyára ismert lehet Andrei neve, az ő nevéhez fűződik a mienkkel párhuzamosan, de saját ötlettől vezérelve indított, webnegatív-ra keresztelt verseny. Andrei barátommal megbeszéltük, hogy mivel mindkettőnknek fontos a sok munka terhe alatt már már megroppanó webszerkesztő-programozó társadalom lelki egyensúlya, ezért kikapcsolódásuk eszközét, egy jó versenyt (illetve kettőt) közösen, egymás vállára támaszkodva valósítjuk meg, így a 2 verseny testvéri együttműködésben valósul meg. Tudom, tudom, neki van saját doménje is, majd jövőre ígérem nekem is lesz, ha lesz megfelelő érdeklődés erre, sőt talán jövőre szponzor is lesz, és talán mekbúk is. De ehhez tessék sok-sok pályaművet beküldeni! Ide is, oda is.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr70321912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PalotasB 2008.02.02. 11:54:23

Rossz a link. Nem webnegativ.com, hanem webnegative.com

Kowach 2008.02.07. 11:19:13

Neked aztán van arcod hallod:D Am arra buzdítani emberket,h csináljanak vmi szart,h a te szabadídődben ne unatkozzál azazér már neharagudj... eza blog is egy szemét, simán telibelehetne fikázni:P na de mind1... hajrá hátha öszekaparnak egy mekbúkra aztán lehet fakítani!!!

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2008.02.07. 13:21:02

Már bocs Kowach, szerintem el vagy tévedve... kicsit olvass még, hátha rájössz:)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.02.07. 16:42:42

Vicces vagy Kowach. Ilyen arcok árasztották el a webet az utóbbi 1-2 hétben, mint Te. És tudod mit? Mi attól leszünk boldogok, ha az emberek szart csinálnak nekünk. Olvassá, gondókoggyá, nyugoggyá :D
süti beállítások módosítása