Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Fuk dö kúlszpész! No Spam!

2007.12.12. 14:56 | webszemét | 18 komment

Kedves blogger- és blogolvasó társak! Társadalmi összefogást, és egyben vitanapot szeretnék hirdetni. Mindenki ismeri talán már, a szemtelen légy mintájára a blog.hu széles spektrumán szemetelő, sőt, mit szemetelő, egyenesen odaszaró vírus/gerilla marketinges kutyát, superdeep-et! A magam részéről eljuttattam a megadott szepesstamas@googlemail.com címre abszolút kúltúrált kérésemet hozzá, hogy nálam ne alkalmazza ezt a szart, de nem járt eredménnyel a kérésem, továbbra is belinkeli az általa promótált TV társaság (?) weboldalának értelmetlen szarjait. Szeretném mindenki figyelmét felhívni erre a problémára, egyúttal felkérek mindenkit a CoolSpace oldalának teljes bojkottjára(direkt nem linkeltem, nem akarom segíteni a reklámot), a blog.hu illetékeseit pedig a superdeep nick mögött rejlő felhasználó kitiltására. Várom a javaslatokat, hozzászólásokat, hogy miképp lehetne tenni valamit ezellen a szar ellen, úgy, hogy ne csináljunk neki nagyobb reklámot.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr38261638

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BuheraBlog 2007.12.18. 15:45:00

Spammer hackSubba bácsi leleplezte a Coolspace-es spammereket, örvendjünk ennek és nézzünk egy perzisztens XSS hibát e neves oldalon! Ez persze mind feltételes mód... 1. Regisztrálhatsz az oldalon valami kamu címmel lehetőleg, mert ezek a kis suttyók ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.12.12. 15:22:52

ha egyszer a kezem közé kaphatnám...órákat vett el eddig az életembeől ez a gyökér.

Mária 2007.12.12. 15:31:03

Én még nem vettem észre. Lehet, azért, mert általában nem kattintok a hsz-okba csomagolt linkekre :)

De akik Lelkes Emese oldalát linkelgetik, hasonló kaliberű emberkék lehetnek.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2007.12.12. 15:37:59

Mária: A lelkesemesés nick az index fórumaiban is ripacskodott, de kiutálták.

Superdeepet még nem láttam, de így látatlanban is le vele :)

Mária 2007.12.12. 15:43:06

Webszemét: talán itt az ideje egy kevésbé kultúrált megfogalmazásnak :)

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.12.13. 12:22:22

Mária te nem, de nagyon sokan igen. Tapasztalat, pl egyszer volt egy elég heves flame-vita a Cukiság blogon photoshop vs nem photoshop témakörben, kikerült index címlapra is, és én is írtam kommentet. Pár óra alatt kb 200-an kattintottak a blog.hu kommenteknél nickem mellé automatikusan kikerülő linkre, szóval hatásos az ilyen blogokon elhelyezett reklám.

Mária 2007.12.13. 12:50:52

Gery: a név melletti link az más szerintem. Oda azok kattintanak, akik rólad, vagy a beszédes cím miatt az oldaladról akarnak többet megtudni.

A hsz. szövegébe tett linknek én azért nem tulajdonítok akkora jelentőséget, mert volt nyáron egy csúnya afférom két nagyon látogatott blogon, ahol az ellenfél, más érvek híján nyomatta a blogomra és a céges honlapra mutató linkeket egy-egy adott oldal kommentjeiben, erőteljes fikázás mellett...

Jött 4-5 látogató naponta az agyonszpemmelt oldalról :)

Más: a "bestofgy." link akkor is nagyon sok embert érdekelne, ha nem a kommentekben a nicked mellett, hanem lent a láblécben lenne kitéve :)))

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.12.13. 15:51:09

Gery Greyhound: NAGYON sok esetben működik a postba elhelyezett reklám, elsősorban 2 esetben.

1. Ha az oldal címe az átlag olvasó figyelmét felkelti, így találkozik vele, és nem érzik rombolónak az adott link megjelenését, akkor bizony aki ráér az jó eséllyel megnézi a honlapot. Az üzenetedsok felhasználóhoz jut el, ezzel együtt elég sok kereső is megtalálja a linket, az eredmény akár hasznos is lehet.

2. Ha az adott topic tartalmához kapcsolódó kiegészítés születik olyan felhasználló részéről akinek a véleményét a többség elfogadja, aki által hozott információ jó szokott lenni. Ez esetben feltételezed, hogy azért került link, mert az adott helyzetben jobb, mint valamely tartalom beállítása, a vitához tartozik. Meg tudod ítélni mennyire lesz értelmes.

Jól látod, hogy mindkét esetben egy meglévő felhasznállói igény, és a tisztességes magatartás van a siker mögött.

1. Ha a komment maga zavaró (esetleg offtopic) és spam: Alap feltételezés, hogy a belinkelt URL sem jóindulatú, kerülendő. Aki nem gondokopdik el rajta, azt csak iritiálja.

2. Akad itt olyan akinek az oldalával kapcsolatban nem csak kommentben, de postban szereplő linkre sem kattintanék.

EarlD 2007.12.13. 16:51:44

Eddig még személyesen nem láttam, hogy miket művel ez a superdeep, úgyhogy rágugliztam egy kicsit, és találtam egy rakás oldalt, ahol megnéztem, hogy mi a "fő tevékenységi köre", és hogyan intézi a szpemmelést. Hát, tényleg egy gusztustalan szemétláda...

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2007.12.13. 17:15:55

A Subbán a labszag nevű felhasználó az egyik legnagyobb spammer. Kommentjei mind offtopic-kategóriásak, egy linkkel fűszerezve.

inside man 2007.12.14. 17:09:01

nézd a sok buzit:
tompa.blog.hu

EZ IS SPAM:D:D

Massive Darab 2007.12.15. 08:02:57

Az etc/hosts-ban már egy ideje ott figyel a coolspace.hu. Továbbá vállalom, hogy ha be tudok lépni egy szabadon hagyott wifi routerbe, akkor kapni fog egy static route-ot az ip-jük, kár, hogy már nincs meg a goatse.cx, mert akkor oda mutatna.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.12.16. 17:34:22

Saját tapasztalat, hogy igenis hatásosak a hozzászólásban elhelyezett linkek. Legyen az akárcsak egy kép is a saját oldalamon, rögtön meglátszik a kattintási statiszikán. Természetesen nem spamre gondolok, hanem a témához illeszkedő dolgokra.

kacsa! 2007.12.18. 00:17:05

Jaj, a tompa fiúk, igen, most emlegettem anyátokat subbán.

Thomas · http://thomas.gsmdata.hu 2007.12.18. 09:49:20

Az látszik, hogy nagyon böszme, agyoniskolázott marketingeseik vannak. Akikbe addig sulykolták, hogy minden ember hülye, hogy a végén elhitték.

Végigkattintgattam spammelő oldalt. Blogolok én is, ha ilyen spam érkezik, akkor simán törlöm. Viszont nem érzem úgy, hogy emiatt bojkottálni kellene az oldalt.
süti beállítások módosítása