Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Petike, és a webhulladék-maffia

2007.11.11. 16:40 | webszemét | 19 komment

Címkék: a hét webdizájnere

Szervezett formát öltött a webszemetelés. Környezetvédelmi ügynökeink a gazfickók közül egyedül egy Petike nevű illetőröl tud, sajnos a nevén kívül mást még róla sem. Pedig a tényállás elég egyértelmű. Nem kicsiben nyomják. Ha csak megnézzük a legea.hu-t, a várt sportszerek helyett egy a fenti ábrán látható azonosíthatatlan célú, fajtájú, stb. izét találunk, már ez magában is gyanús volt. Azonban, ha az itt látható www.petike.hu címre kattanunk, egy ennél még sokkal elgondolkodtatóbb valami köszön az arcunkba, és itt még hiába keressük a választ kérdéseinkre. Vegyük csak ki a www-t, és nézzük, mit kínál így Petike. Itt már bekapcsolódik egy magát Routers Consultingnak álcázó dolog, aki megörvendeztet minket minden idők leg idiótább színkeverésével. Tessék csak végignézni a menüpontokat, mindenhol minden kicsit más színű, de mind olyan elbaszott... Igazán kétségbeejtő. De térjünk vissza picit az elsőhöz. Tegyünk csak 3w-t a Legea.hu elejibe! Hoppá! Megjött az igazi Legea-s oldal, persze hasonló csúcsminőségben, mint eddig. És megint egy "minden idők leg..." kategóriához értünk.
MEGKÉRJÜK KEDVES VÁSÁRLÓINKAT, HOGY AZ ÁRZUHANÁSTÓL SOKKOT KAPOTT
 MEZEKET MINÉL ELŐBB VEGYÉK MAGUKHOZ !  KÖSZÖNJÜK. 
Vajon tud egy mez sokkot kapni kemény 20%-os kedvezménytől? Nem tudom... Na mindegy. És azt hinné az ember, hogy vége, de nem. A rúter konzulting mellett megjelent látókörünkben a nem USA beli távolsági buszok forgalmazásával foglalkozó Trans-Am.

Tessék megnézni, és értelmezni az itt látottakat. Elsőre úgy tűnik, itt valaki a pólóboltjában számítógéppel is keccsöl, meg még kitudja mivel. (Másodikra is.) Az apró részletekre nem térnék ki, hadd legyen meg mindenkinek a maga szórakozása, de azért a telefonos rendelés, meg ippeg bepréselt "frissítve" szöveg asszem sokat elárul...
Tudtad-e: hogy a 2003/2004-es év Futsal bajnokságát a Rubeola FC (muhaha) Csömör nyerte veretlenül?
Igen, itt Futsaltól a Compjúterig, Autóhiteltől a rendszerüzemeltetésen át a Focimezekig mindennel van foglalkozva. Mindent összegezve a nevezett egyelőre ismeretlen bűnözői csoport jelentős mennyiségű szennyező bitet juttatott az éterbe, aki bármit tud róluk, az hívja az ügyeletes bejelentő számokat...
Köszönet Czumy-nak, és kollégáinak az éberségért ;-) Csak így tovább, küldjetek még!


Egy kis off a végére. Valaki egy kommentben korábban egy ánderkonstruksön gif-re vágyott. Hogy viccből, vagy tényleg, az mindegy. A Cosa Nostra kínál megoldást:

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr59225412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

htmlinfo 2007.11.11. 16:59:01

UnderConstruction?
Kukkantsatok a www.obarok.hu oldalra.
Nem csak anigifet, hanem egy jó postra valót is találhattok :)

szomorutojas 2007.11.11. 17:11:42

Egy csöpp védôbeszéd....
Teljesen veletlenul ismerem a ceget (a Routers Consultingot), Miskolcon mûködnek, kicsit az egyetemen belül, náluk hostolok több domaint is...

Most ez szemétnek tûnik, de 98-ban a php3 hajnalán már dinamikus lapokat csináltak, amikor mi még messze statikus lapokból éltunk meg :) ma ez persze viccesen hangzik :), de akkoriban ügyesek voltak programozásban.

A Routers Consulting saját lapját a 212.40.96.82 -n lehet elérni (biztos van domainjuk, sosem tudtam) az azért pofásabb (bár 98 óta változatlan), ez a szerverük a 212.40.96.86, ennek petike.hu a rootja, ez a lap anno 1999-ben mûködött is, és mindig megtaláltuk rajta a "fontos" dolgokat :).


Btw.. Petike (nememlékszem a vezetéknevére :( ) az ügyvezetôje a Routersnek.

kukabúvár · http://www.inter-rezidencia.hu/ 2007.11.11. 18:10:55

Ez se gyenge!
Azért elgondolkodtató, hogy ma magyarországon ki miből akar bevételhez jutni, de legalább legyen igényes önmagával és az internetes társadalommal szemben.
Ha ilyen a kűlső, milyen lehet a belső?

kukabúvár 2007.11.11. 18:13:31

Bocsi, korán nyomtam enter-t

Itt a link

www.inter-rezidencia.hu/

nevem 2007.11.11. 18:57:39

Tessék százszor leírni:

egyelőre = jelenleg még
egyenlőre = azonos mértékűre

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2007.11.11. 19:22:58

Tessék százszor leírni:

Nem nyelvész blog

prokee · http://blog.prokee.hu 2007.11.11. 19:56:04

Ááááááááááá, én voltam az Under Contrsuction kérés :)
Gondoltam, sokkolom vele kicsit a népet költözködés közben, ezzel tutira el lehet szoktatni őket a régi helyről egy életre :D
Most már/még nem aktuális, de elteszem, mert amikor kellett volna, ember nem volt a Földön, akinek lett volna kéznél :)

Kösz !

Beluschka 2007.11.11. 20:04:31

webszemét · webszemet.blog.hu 2007.11.11. 19:22:58

Nem nyelvész blog, de ha helytelenül írsz, milyen alapon fikázol másokat, akik helytelenül készítenek weboldalt? Ő nem tud weboldalt készíteni (vagy úgy ahogy), te meg nem tudsz helyesen írni. Melyik a nagyobb ciki?
Szerintem nem kell terjeszteni a helytelen írásmódot, meg azt sem, hogy interneten megengedett a helytelen írás.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2007.11.11. 20:18:47

Beluschka 2007.11.11. 20:04:31

Nem szeretnék belemenni a dologba, mert ez egy elég témagyilkos kérdés, egy postot már sikerült megölni nyelvtani eszmefuttatással. Annyit fűznék hozzá mindössze, hogy van az az 5-6 szó, amit olykor elírok, és teszi ezt 100 emberből 80, de ha valaki veszi a fáradtságot, hogy kommentel, akkor ne ez legyen már a legfontosabb, inkább próbáljon érdemben hozzászólni a témához. Ez sokkal inkább erről szól. Kérdésedre, hogy melyik a nagyobb ciki, a másik fél vállalja, hogy csinál egy weboldalt, esetleg pénzért, holott nem ért hozzá, én viszont nem lektorálok, vagy műfordítok...

Egyúttal kérnék mindenkit, ne ez legyen már a téma. Köszi.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2007.11.11. 20:19:56

Akkor már inkább az elsőzés... :-D

whito 2007.11.11. 21:51:14

webszemét, ahelyett, hogy a jogos kritikát fikázod javíthattad volna az eredeti postban levő 1 betűt és megköszönöd, hogy kijavította a tényleg rossz helyesírással írt bejegyzést.

Hidd el, hogy hitelesebb lenne a blog mondanivalóját és a személyed is, ha nem sértésként és fikázásként fognád fel a dolgot.

Tudod a blog is egyfajta "publicisztika" szerintem. Sok ezer, millió ember előtt mondasz véleményt, jelen esetben kritizálsz másokat, amivel nincs semmi baj, sokszor szórakoztató, sokszor jogos. De ha valaki úgy kritizál másokat, hogy alapvető nyelvtani és műveltségi kérdésekkel nincsen tisztában, akkor az a visszájára sülhet el és egyes emberekben ellenszenvet válthat ki. Ellenben, ha valakiben meg van a képesség, hogy a saját hibáit és hiányosságait elismerje és kijavítsa akkor azzal a mások általi megítélését és bizalmát is erősítheti.

"nevem" nevű kolléga amúgy jogos, de valóban off megjegyzését elegánsabban is lehetett volna kezelni.

Kérdés, hogy célod-e hosszú távon is meg akarod tartani "olvasótáborodat", vagy sem. Ezzel a hozzáállással nem növeled, hanem csökkented azt.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2007.11.11. 22:28:17

whito:

Tökéletesen igazad van minden pontban. Sajna én olvasóként is, és íróként is a tartalmat részesítem előnyben, de ez az én hibám. Bírom, és elviselem a kritikát, hisz még nem vagyok "nagy öreg" a témában, tehát van még tanulni valóm. Egyedül ez a fajta off, amit nehezen viselek, de majd igyekszem ;-)

whito 2007.11.11. 22:49:11

Na látod, ez már sokkal jobb hozzáállás. +1 pont :)

indapassucks 2007.11.12. 01:53:54

"Tessék százszor leírni:

egyelőre = jelenleg még
egyenlőre = azonos mértékűre"

tessék 200x leírni:
egyelőre = oda, ahol egyelnek.
egyenlőre = általános, mindenki számára készülő lőre

mindenki úgy beszél, ahogy tud. Ha nem érted, visszakérdezel, nem pedig kioktatod? világos??

vagy ahogy nálunk mondják falun: "mindenki magábol indul ki, te kis buzi!"

Tenoce · http://www.deezer.com 2007.11.12. 09:00:01

Fikazhacc nyugodtan, de pl. te sem tudtad rendesen belinkelni:

http//www.trans-am.hu/index.html

ROTLF

AvgDvl 2007.11.12. 09:29:23

A jelentősebb webfosgyárosokat általában petikének hívják, és nagy pizzáért bevállalnak mindent.

webszemét · http://webszemet.blog.hu 2007.11.12. 11:31:30

Songoman:

Uppsz, köszi, javitottam.
süti beállítások módosítása