Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Brutal force - G-Portál PRO

2007.10.11. 14:18 | webszemét | 19 komment

Címkék: a hét webdizájnere


Isten lássa lelkem, eddig szándékosan nem postoltam G-portálos oldalakról, mert abban a hitben éltem, hogy 14 éves kor fölött senki nem használja azt a borzalmat, és gyerekeket akkor se bántunk, ha esetleg hülyék. Egyszer én is kipróbáltam kiváncsiságból, de hamar kialakult az a véleményem, hogy simán le kéne gyalulni az egész rendszert, úgy ahogy van. Szóval, küldött nekünk tomy egy linket, annyi üzenettel, hogy hányinger 3 perc alatt. Hát igen. Kábé úgy éreztem magam, mikor a Kipurcant a bébicsőszben Starek néni bement a rocker srác szobájába, és a halálfejek kereszttüzében pszichotikus sokkot kapott, jobbra-balra kapkodta a fejét, majd még aznap megmurdelt... Direkt vártam is egy napot, hogy ha én is elszenderedek estére, ne ez a cikk legyen az utolsó dolog, amit magam után hagyok az utókornak. Megértem a másnapot, jöjjön hát a borzongás, az Ebtanoda Géportálos oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr74193345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fitymacsattogas 2007.10.11. 15:00:57

Ezt szerintem nem gondolták komolyan.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.10.11. 15:15:32

Szerintem ez egy balfasz post.
Az oldal ocsmány, ez nem kérdéses, de azért gondoljunk már bele, ki is csinálhatta. Amikor először ültem PS elé, nekem is megtetszett minden effekt, és órákig tudtam pöcsölni egy érdekesnek tűnő ötlettel, és bár valahogy éreztem, hogy kalap szar, de mégis az "én gyerekem" volt.
Könyörgöm, egy kutyaiskolától mégis mit vártok el? Neki tetszik, érdekesnek, egyedinek tartja, és meglepődnétek, hogy a "felkent szakmán" kívül milyen sok ember leszarja, hogy kicsit csiricsáré a cucc, mert "nem is néz ki rosszul", és informatív.
Mindezek mellett szerintem ez az oldal sokkal szinvonalasabb, mint az átlagos társai...

Mária 2007.10.11. 15:37:04

Before: nem a kutyasulisoktól várja el senki, hogy rendes honlapot csináljanak maguknak.

Általában úgy szokott történni, hogy ha már valaki rászán egy csomó pénzt egy rendes honlapra, utána még mindig megbukhat a dolog azon, hogy nem tud rá normális tartalmat feltenni.

Ebben az esetben a dolog fordítva működik: van egy nagyon jó tartalom, ami igazán megérdemelne egy rendes honlapot!

Ha nem sajnálnák rá a pénzt...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.10.11. 16:03:46

Mária, legyél reális. Ma magyarországon egy kutyaiskolának hol van arra pénze, hogy normális weblapot csináltasson? Ezt ma nagyon sokan kidobott (= soha vissza nem térülő) pénznek gondolják.
De mondok durvábbat. Hasonló kategória, mint a kutyaiskola, talán még kisebb. Mivel jó ismerettség, megkérdezte, megcsinálnám-e neki. Mondtam, hogy szívesen, majd elkezdtünk beszélni róla, hogy milyen is lenne. Elmondtam pár dolgot, de neki nem volt jó, mindenáron olyasmit akart, amit ő elképzelt (illetve látott valahol a neten). Namost, az valami hipergagyi megoldás, egyenesen a múlt század legsötétebb bugyraiból, semmi dizájn, stb. Mondtam, hogy én ilyen nem tudok csinálni (halál komolyan), a vége az lett, hogy a dolog elsikkadt és később láttam, megcsinálta magának wordben...

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.11. 20:37:48

Lehet maguk a kutyusok tervezték az oldalt :)))

Amúgy ez a kutyasuli nem valami nonprofit szervezet ugye? Mert akkor tényleg lenne értelme normális weboldalnak... vajon hány értékesítési weboldal kijött volna már nulla eredményű szórólapokból meg ingyenes hirdetősújságos reklámokból...

Naná, ha nonprofit lenne, akkor is megérdemelné a rendes oldalt, de akkor lehetne azt mondani, hogy nincs rá pénz.

bodr · http://google.com/+ibodr 2007.10.11. 23:18:32

Jól látom, hogy pár órával ezelőtthöz képest lekerült róla az üzenőfalacska, amelyre be lett linkelve a róla szóló bejegyzésed? :)

lonci 2007.10.12. 12:03:21

Kedves Ismeretlenek!
Köszönöm a segítőkész,jóindulatú véleményeket a kutyaiskola honlapjáról.
Igazán hasznos,korrekt diszkrét stílusú véleményeket olvashattam.
Kérdésem csak annyi,mivel érdemeltem ezt ki,mint laikus szerkesztője az oldalnak,hisz gondolom,profi webszerkesztőknek nincs ártalmára az oldal.
Azt meg végképp nem értem,hogy minek kellett a Chat illetve vendégoldalra belinkelni a kritikát,mivel egyértelmű,hogy mindkét lehetőség a kutyaiskolával kapcsolatos kérdéseknek,illetve kéréseknek van létrehozva.
Nem lesz tőle szebb,vagy ízlésesebb az honlap.A kúlturált,építőjellegű kritikát örömmel fogadom.2 éve még azt sem tudtam,hol kell bekapcsolni a számítógépet,nincs semmilyen pc képzettségem,sőt,mindössze 8 általánosom van.
A kutyaiskoláknak valóban nincs pénzük,szinte fenntartásukra sem.Más reklám és terjesztési lehetőség nincs,mint ingyenes webhelyeken tudatni a létezését és népszerűsíteni hasznosságát a kutyaoktatásnak.A legtöbb iskola bérelt területen működik,nincs kapacitása sokszor még víz-villany ellátást sem biztosítani.A kereslet aránytalanul kicsi,a bevétel nem fedezi néha még a felszereltséget sem,hobby kutyások művelik,támogatják,mint magam is,ki,miben,lehetőségeihez képest.
A nevezett csicsa-micsa design,figyelem felkeltő,azoknak a tiniknek,akik még hajlandók foglalkozni házikedvencükkel,és van módjuk rávenni szüleiket az igen csekély tagdíjak finanszírozására.
Köszönöm,hogy elolvastátok hozzászólásomat,és jólesően várom a további kritikát.
Üdv. ebtanoda/gportal szerkesztője

Tündi 2007.10.12. 13:27:38

Kedves Lonci!

Ha a szikrázó-csillogó hátteret levennéd, és helyette betennél valami sima pasztellbarna színt, máris jobb lenne. Az én szemem kifejezetten zavarja a villogás, és eltereli a figyelmet a tartalomról.
Amúgy nem rossz az oldal!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.10.12. 13:40:36

Kedves Lonci, kérlek írj nekem egy levelet, erre a névre, a freemail-re és próbálok neked segíteni.

lonci 2007.10.12. 14:54:46

Kedves Tündi!

Megtörtént,kivettem a csillogást.Gondolom még más díszítő elemeket is ki kéne,az aranykezet,a csillagocskákat?
A mozgó "Üdvözöllek" felirat is lekerült.


Before

Köszönöm a kedves felajánlást,élni fogok a lehetőséggel és írok.

Üdv. lonci

Mária · http://maria.blog.hu 2007.10.12. 15:49:55

Most látom, Pollnernél a hét blogja lett a Webszemét!

mediablog.hvg.hu/200710101.aspx

Gratula!

:D

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.12. 17:04:22

Kedves Lonci,

Bocs, hogy épp a kutyasulin vejük el a port, Te tényleg csak jót akartál, de hidd el, hogy ennyi energiaráfordítással, amennyit az oldaladra fordítottál, meg lehetett volna csinálne egy olyat is, ami nem riasztja a szemet.

És ha nem riasztja a látogatót, akkor ő ottmarad, ha ottmarad elolvassa az infókat, ha elolvasta arra jut, hogy ezek aztán értenek ahhoz, amit csinálnak, aztán szépen odamegy és befizeti a tagdíjat. Látod milyen sok múlik a designon, amikor a látogató felmegy a weboldaladra semmi más alapján nem fog téged megítélni, csak és kizárólag a weboldalad alapján, mert az minden amit belőled lát.

Ha veszel egy sima világosbarna hátteret, azon egy középre igazított fehér, 790 px széles 100% magas sávot a tartalmi résznek, a tetejére egy 200px magas képet fejlécnek, ami mondjuk egy kutyát ábrázol, plusz fogsz egy nagyon egyszerű menüt, amit beteszel a fejléc alá, és fekete Tahoma, vagy Verdana betűvel írod a szöveget máris ezerszer jobb lesz, mint a mostani, pedig nem is kerül annyi erőfeszítésbe.

És felejts el minden animált gifet, csillogó izét, karcos hátteret, mozgó kutyust az ilyen lejárt technikák egyenes úton vezetnek a bizalomvesztéshez.

Nézd meg ezt, Neked terveztem, ugye látod a különbséget:

www.webdesignesmarketing.hu/kutyasuli/

Hlavács János 2007.10.12. 20:15:00

Üdvözlök mindenkit!

Köszönjük az észrevételeket a honlappal kapcsolatban (még akkor is ha nem mind dícséret),mert ezekből is leszűrhető,hogy mik az igények.Kedves barátunk \"Aranylonci\" aki csupán segítő szándékkal alakította a honlapot (teljesen ingyen) szintén vevő a jó kritikára és mint látható mindig enged a kéréseknek.Valóban a megjelenés nagyon fontos és néhányan azt is látták,hogy bár nem mindenkinek tetszett a forma ,a beltartalom lehet jó.Azért akit maga a kutyázás érdekel szerettel látnánk őt kinn az iskolán és személyesen is elmondhatná ötleteit.
Ez uton is szeretném megköszönni \"aranylonci\" munkáját és további sikereket kivánok mindenkinek. Hlavács János a Pesterzsébeti Kutya Kiképző Iskola vezetője

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.12. 20:24:58

Aha..
én azt hittem János, hogy Te vagy Lonci

lonci 2007.10.12. 20:49:17

Köszi Jani és Évi a kommentet.
Azt hittem,megnézhető az e-mail címem és mivel nem azonos,talán kiderül,hogy én szerkesztem az oldalt.
Inkább itt egy újabb "fikázni" való portál,ezt is én csináltam,saját magamnak.
www.kunbea.hu

Törpe 2007.10.13. 08:59:50

Megdöbbenve olvastam a fenti sorokat.
Nekem az olyan emberektől van hányingerem, akik mások munkáját ócsárolva, érzelmeit sárba taposva próbálnak ilyen oldalakon szimpátiát kivívni maguknak.
Közel sem biztos az, hogy akik pénzért készítenek másnak honlapot, az ő ízlésük az irányadó és a közízlésnak megfelelő.
Biztos mindenki örömmel veszi a jóindulatú tanácsokat, de az ilyen nagyképű és beképzelt hozzászólások nem hiszem, hogy bárki hasznára volnának.

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.13. 10:19:08

Törpe,
kicsit megkéstél ezzel, mert látnod kellene, hogy lonci kommentje után megfordult itt a hangulat, mindenki megértette, hogy hátrább kellenne venni az agarakat, webszemét is megkövette a kutyaiskolát, a legtöbben segíteni akarnak, én egy példa arculattal is előálltam nekik, tanácsokat adtam a tervezéshez.

Törpe 2007.10.13. 11:48:29

Kedves Norbert!

Láttam és nem hiszem bármivel megkéstem volna.
Leírtam a véleményem és akiknek szólt, talán a közeljövőben elgondolkodnak mielőtt bárkit megbántanának.
süti beállítások módosítása