Web 0.1

Botcsinálta dizájnerek, fatális bugok, vicces vagy idióta megoldások. Minden, amit még a monitorpixel elbír, és amit már nem.

bigyók


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?

Tessék lájkolni

Kommentek

Antidopping, antiweb. Antiszakértelem?

2007.11.16. 08:50 | webszemét | 17 komment

Címkék: gagyit közpénzből


Felmentették szeretett úszónőnket, Kovács Ágit, a doppingvétség vádja alól. Megmondom őszintén, nagyon szurkoltam neki, és egyben nagyon féltem, hogy egy ilyen csodálatos pályát pár túlbuzgó alak kettétörhet. Szerencsére nem így lett. A Magyar Antidopping Csoport mostmár kétszeresen bizonyított előttem. Egyszer a megalázó, és felháborító eljárással, amit legutóbb a középkorban, az eretneküldözés során tapasztalhatott a nép, másodszor a hihetetlen gagyi weboldalukkal. Nem teljesen helytálló a "gagyit közpénzből" rovat, de mivel egy nemzeti, országunkat a világ előtt adott témában képviselő szervezetről van szó, mégis ezt a taget adtam neki.
Hagyjuk azonban a témát a szak bloggerekre, nézzük a MACS weboldalát. Ami először szembetűnt, az a szótáras, tesz-vesz városos menürendszer. Képzelem mit izzadhatott az idióta szerki, mire kiszenvedett magából az ABC minden betűjéhez egy menüpontot. ÁBÉCÉ SORRENDBE VAN A MENÜ BAZMEG! Ééééérted?! Hihetetlen. Ennek persze meg is lett az eredménye, a menük kétharmada nem rejt semmit. Persze, hogy nem, hisz nem sok haszna van ennek az egész MACSos szarnak. Az oldal kinézetére nem is pazarolnék szavakat, a korábban már bemutatott országház.hu 1.0-ás verziója ehhez képest a dizájn kategória Mona Lisája. Aztán jön a gerinc szaggató kérdés. A legjobb, legrafináltabb kérdés, amiről ember valaha szavaztatott. "Ön szeret szavazni?". Ez..., ez baszki leverte a maradék tartalék biztosítékomat is. Mintha a kocsmapulton fetrengő idült alkoholistát kérdeznéd, "Ön szokott inni alkoholt?". Ennyire nem volt mit odarakni? Nem volt egy képük egy doboz szteroidról? Vagy egy, a T-Mobile kerékpár csapatáról? Nem értem.
Mindenesetre, abban egyet kell értenünk, ha a munkájukat is ilyen igényességgel végzik, mint a weboldaluk üzemeltetését, akkor inkább oszlassák fel magukat, és keressenek valami tisztességes állást.  
Kelgeznek pedig szívből köszönjük a találatot. Legjobbkor jött. A MACS meg nyomjon a szerveren egy formatcékettőspontot! Meg úgy általában is.

UPDATE: nyomjunk már egy jobb klikket a főoldalon! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemet.blog.hu/api/trackback/id/tr59230586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.16. 10:51:25

Az ABC-rendes menü legalább egyedi. Ilyet még nem láttam sehol. Engem nem zavarna, ha mögötte értelmes tartalmat találok.

Steve the Great 2007.11.16. 10:56:01

Bár a szavazásra feltett kérdés, miszerint "szeret ön szavazni?" azért már túlmegy azon a határon, amit egy elvben hivatalos valami irónia címén szvsz. megengedhetne magának... (Annak meg kifejezetten örülök, h. arra az esetre is van ott gomb, ha meggondolnám magam, és mégsem akarok szavazni... ROTFL )

ppeterka 2007.11.16. 10:58:16

www.kollath.com

Kovács Ági miatt is, meg webszemét ügyben is ide tartozik... Gyönyörűen szétesik FFox alatt... Csak kattintgatni kell kicsit...

winnie 2007.11.16. 11:00:06

"Megmondom őszintén, nagyon szurkoltam neki, és egyben nagyon féltem, hogy egy ilyen csodálatos pályát pár túlbuzgó alak kettétörhet."

bezzeg, hogy fel voltunk háborodva, amikor más doppingvétésget elkövető sportolókat hazájuk szövetsége felmentett...

egyértelmű, hogy nem doppingolt, de szabályt sértett, a következményeket meg vállalni kell, nem mismásolni. ha nem lenne nagy név, simán ment volna a vizes lepedő, minden zokszó nélkül.

hulyemagyar 2007.11.16. 11:09:43

Nemzetközi szinten elkapálják. Ha most őt felmentenék, akkor annyi lenne a doppingellenőrök és az egész doppingellenes brancs tekintélyének. Arról nem is szólva, hogy a későbbi vitás eseteknél egy felmentő ítélet esetén precedensként hivatkozhatnának az ügyre. Ezt nem fogják hagyni. Szerintem 2 év...

hulyemagyar 2007.11.16. 11:13:40

Természetesen a precedens szót ebben az esetben igazából "erkölcsi alapra" értettem. Ha neki lehetett, akkor nekem is (ill. nekem miért nem)?
Az az érzésem, hogy elrettentő pédát faragnak az Ági ügyéből. Csendben hozzáteszem: a mostani szabályok szerint jogosan.

bANDYka 2007.11.16. 11:14:00

Szerintem valaki HTML-t tanul valahol és megkérték, hogy mindenből dobáljon már kicsit fel az oldalra, tényleg beszarás, hogy ilyeneket még találni a neten...

hulyemagyar 2007.11.16. 11:17:55

A honlapjukról meg mást nem nagyon lehet irni: FOS. Jó híg.

istván 2007.11.16. 11:18:05

Mindenki mindenről beszél ennek az ügynek a kapcsán, de - véleményem szerint - az igazi helyzetet még nem elemezték.
A nemzetközi és ennek kapcsán a magyar sportvezetők olyan túlhatalmat biztosítottak a WADA, illetve a MACS képviselőinek, ami példátlan. Ilyet szigort csak nagyon komoly háborúk esetén szoktak a kormányok alkalmazni, de akkor is előfordul, hogy később, békeidőben bíróság elé citálják azokat, akik az embertelen rendelkezéseket alkalmazták (pl. volt NDK-s határőrök) A dopping ellenes harc során szinte teljes mértékben túlléptek az ártatlanság vélelme tárgyú és már elég régóta érvényes jogelven, aminek következtében jelenleg a sportolókat a gyanú felmerülése esetén azonnal az eltiltás, mint legegyszerűbb és egyetlen büntetés sujtja.
Azzal, hogy a sport képviselői ezt aláírták (elfogadták) bármely ország törvényeit megsértik.
Javaslom ezt a kérdést egy jogi szakértővel megvizsgáltatni, véleményeztetni. Érdekes eredményt feltételezek.
A megoldás egyébként az lenne a közfelháborodás levezetésére, hogy mozgalmat lehetne hirdetni annak érdekében, hogy a nézők kérjék a TV-ket, hogy azok NE közvetítsék az olimpiát. Abból kiderülne, hogy a felháborodás mennyire komoly.

hulyemagyar 2007.11.16. 11:24:43

István: igazad van, de ez már egy másik téma. A hatályos szabályok/rendeletek alapján kell a sportolót vizsgálni és/vagy büntetni. Ettől még a szabályozás egy nagy kalap szar, de ez nem menti a sportolót.
Kurva soknak tartom bizonyos szabálysértéseknél a minimálbérnél jóval nagyobb büntetési tételt, de ez még nem ad lehetőséget nekem arra, hogy ne fizessem be. Ettől függetlenül sok.

FreeMan 2007.11.16. 11:38:38

Lehet doppingolni...

Csak nem biztos, hogy érdemes.

Persze, más az, amikor valakit - mert versenyszerűen sportol, s hozni KELL az eredményeket - szinte "köteleznek" arra, hogy doppingoljon, és más, amikor valaki - mert meg akar felelni a hamis "divatképnek" - csak úgy magánúton, saját hülyeségből tömi magát...

(Sajnos ma látványos "trend", hogy mindent izomból intézünk el. Ki merne beszólni egy 120 kilós szétgyúrt úriembernek, hogy NEM!???)

Sajnos kevesen tudják, hogy a doppingolás milyen veszélyeket rejt... főleg hosszú távon.

Szomorú, hogy a versenysportokból ez a példa jön le...

Greg Valentino története elgondolkodtató:

astoriafitness.hu/afc1/linkek/linkek_videok_body_building_07_greg_valentino.html

Van egy út, amelyet NEM érdemes követni:
(a 6. perc után elég durva példák...)

astoriafitness.hu/afc1/linkek/linkek_videok_body_building_05_true_story.html

.rzs. · http://poll-r.hu/ 2007.11.16. 11:39:58

És a zenéért fizetnek jogdíjat? Vagy ez saját szerzemény?

Hix · http://baranyainfo.eu 2007.11.16. 11:55:11

Ez a Vuk zenéje :D:D:D:D:D:D Bakelitről berippelve. Hihetetlen ez az oldal. :D:D:D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.11.16. 15:40:45

István: nem tudom milyen érdekes eredményt tételezel fel, de hidd el, érdekes lenne. Számodra tuti. Csak pár szót a témáról. Minden élsportoló számára öt napra előre le kell jelentenie a programját, mikor hol tartózkodik és köteles magát _bármikor_ alávetni az alkalmi ellenőrzéseknek. Amennyiben ezt a szabályt háromszor megszegi, az automatikusan doppingvétségnek minősül. A vizsgálat megtagadása kapásból doppingvétség. Hoppá. És ez nem valami magyar sajátosság, ez a nemzetközi joggyakorlat.
Gyárfás "Báncsák a mi Ágikánkat" Tamás úszószövetségi elnök fennhangon hirdette a zéró tolerancia elvét, amikor más sportágak kerültek terítékre, de most átnyomta a felmentő ítéletet a saját szövetségén. Sajnálatos módon - vélhetőleg - nemzetközileg ez senkit nem fog meghatni.

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne sajnálnám a Kovács Ágit, vagy hogy tetszett volna, amit a Kolláth (akit egyébként eddig kimondottan kedveltem) előadott a témában (amúgy teljesen jogosan), de a törvény bizony már csak ilyen.

kszabo 2007.11.23. 04:03:14

Jó a weboldal, mivel nincs háttérzene :))
Egy nem derül ki számomra, kit képvisel a cég.
Ha állami hivatal akkor szégyenfolt nekünk.
Ha magáncég, ki finanszírozza?
Most épp elég magánvállalat, szervezet lép fel hatósági jogkörnek álcázva magát.
süti beállítások módosítása